Reus, escenari de musical

TEATRE. El Festival RTM se celebra al Bravium del 14 al 16 de novembre, un certamen pioner en el seu gènere

30 octubre 2019 13:40 | Actualizado a 06 noviembre 2019 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Companyies de teatre musical de petit format hi ha moltíssimes. Però no així de certàmens d’aquest tipus. Per això, el Reus Teatre Musical és pioner en el seu gènere, l’únic en l’àmbit europeu». Amb aquestes paraules presentava ahir el festival la seva directora i membre de les artistes locals, Georgina Llauradó. Un festival que arriba a la seva sisena edició de la mà del Bravium Teatre, auditori reusenc amb una aposta clara pels artistes joves del territori i d’arreu i les propostes d’avantguarda.

El Festival Reus Teatre Musical (RTM) se celebra enguany del 14 al 16 de novembre amb tres obres principals i el projecte OFF RTM, de caràcter educatiu i social, un espai de formació i creació artística dirigit a joves de 15 a 18 anys.

Així, aquesta sisena edició arrenca el dia 14 amb la companyia Les Imprebisables i Impro Side Story. «Sempre intentem arrencar amb una proposta més gamberra i aquest és un musical improvisat en què el públic dóna les premisses del que passarà a l’escenari. Cada nit ells fan un espectacle diferent. Fins i tot el pianista improvisa les cançons. Cada nit és genuïna. I nosaltres després de veure’l i gaudir-lo vam decidir que havia de venir perquè la gent d’aquí ho havia de veure. No deixarà indiferent ningú», assegurà Georgina.

El divendres 15 de novembre és el torn de #Fack15anys amb el tarragoní Roger Conesa i el seu alter ego, Roger Benet dirigit per Miquel Ripeu. Com explica el seu mateix autor, «és un concert dramatitzat o un monòleg musical o les dues coses alhora». «Un espectacle molt experimental d’aquest autor que és músic, actor i també ha fet Belles arts», destacà Georgina.

Finalment, el dissabte 16 de novembre arriba Plaers inFINNits de la companyia ThinkBig amb els intèrprets Laia Piró i el reusenc Javi Vélez així com el pianista Óscar Peñarroya, en una obra adaptada i dirigida per David Pintó.

Plaers inFINNits és un viatge amb la música del compositor William Finn però amb un caràcter propi. «Finn és molt divertit però també un compositor amb molt de mala llet, que va fer cançons molt tristes a partir dels atemptats contra les Torres Bessones de Nova York. I moltes d’aquestes les hem inclòs en el concert. Aquesta tristesa ens fa costat a la història que expliquem, que és la d’una mare que perd el seu fill perquè se suïcida i el concert, l’espectacle el que fa és explicar-nos de quines diferents maneres una persona es pot sobreposar al dolor», revelà David Pintó per a puntualitzar que «no tot és dolor. També hi ha moments divertits».

Els joves primer

Paral·lelament al Festival RTM, tindrà lloc l’OFF RTM, un projecte que la seva coordinadora i també membre de les artistes locals Irene Benavent va qualificar d’«educatiu i de ciutat». Durant quatre setmanes, 14 joves de 15 a 18 anys elaboren un treball de creació i reben una formació artística, musical i d’arts escèniques. Els joves creen quatre peces de teatre musical de curta durada que es representaran el dia 9 en quatre espais diferents de la ciutat amb la col·laboració de Reus Ocult. Per tal d’assolir l’objectiu s’han contractat quatre directors, un per cada equip de treball. Amb dues coordinadores d’arts escèniques que són la mateixa Irene Benavent i Maria Bravo.

Entre els col·laboradors del Reus Teatre Musical es troben l’Ajuntament, el Forn Sistaré i la Fundació Privada Reddis. Les entrades, a la venda a partir d’avui. Entre elles, un nombre limitat combinen el RTM amb la Ganxet Pintxo (entradium.com).

Comentarios
Multimedia Diari