Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus estrena un geoportal amb informació cartogràfica

L'usuari pot trobar geoposicionats els serveis de la ciutat i conèixer les distàncies precises entre diferents punts

Redacció

Whatsapp
Detall d´alguns dels serveis que es poden trobar al nou mapa web de la ciutat. Foto: DT

Detall d´alguns dels serveis que es poden trobar al nou mapa web de la ciutat. Foto: DT

L’Ajuntament de Reus posa en marxa una nova versió del mapa web de la ciutat, anomenat Geoportal accessible des de www.reus.cat. Integra en una mateixa plataforma el mapa virtual de la ciutat de Reus amb nous serveis avançats, i permet la consulta on line d’informació cartogràfica. A través d’aquesta eina, l’Ajuntament de Reus posa a l’abast general la seva informació territorial i de serveis amb possibilitat de descàrrega en formats oberts que responen a la filosofia Open Data, prevista en el projecte Reus Smart City.

A través del Geoportal, l’usuari pot trobar geoposicionats els principals serveis disponibles a la ciutat, pot realitzar amidaments per conèixer les distàncies precises entre punts o calcular àrees i desnivells, accedir a l’Streetview de Google sense sortir del Geoportal, veure l’evolució històrica de la ciutat a través de les ortofotos aèries o fer cerques per carrer, coordenades GPS o referència cadastral, entre altres utilitats.

Es tracta d’una eina àgil, senzilla i que s’adapta als dispositius mòbils, amb una alta precisió gràfica. Aquesta solució s’ha desenvolupat en la seva totalitat mitjançant una plataforma de programari lliure i oberta, d’acord a l’aposta tecnològica de l’Ajuntament de Reus per aquest tipus de tecnologies.

Ortoimatges

L’usuari també trobarà les ortoimatges del terme realitzades des de 2009. Les ortoimatges són un document gràfic digital format per un mosaic de fotografies aèries d’alta resolució. Permeten disposar d’una imatge georeferenciada del territori en un moment determinat. El geoportal disposa d’una funció que permet superposar les imatges i comparar en el temps l’evolució urbanística i territorial.

D’altra banda, el geoportal presenta capes amb els límits administratius oficials pel municipi de Reus i la delimitació dels barris o permet seleccionar el mapa de base en què es mostrarà la visualització (la de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, Google Maps, OpenStreetMaps, etc.i en breu també la cartografia oficial municipal), entre altres funcionalitats.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha destacat que «tant les funcionalitats com el format obert de la nova eina estan en sintonia amb el desenvolupament de la ciutat intel·ligent, que es basa en el coneixement compartit i en la innovació per crear noves oportunitats, per prestar millors serveis i per ser més eficaços».

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También