Reus evita que es llencin 14 tones d'aliments frescos

Gràcies al Programa de Gestió Alimentària Responsable que reparteix menjar a famílies necessitades

19 mayo 2017 20:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus ha evitat que es llencin 14 tones d'aliments frescos en dos anys gràcies al Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, que reparteix aquest menjar a famílies que ho necessiten.

El consistori informa que al gener va començar una nova activitat que consisteix a cuinar i distribuir llenties. L'objectiu és aconseguir que la gran quantitat de paquets de llenties seques que rep el Banc d'Aliments, a través de la Gran Recollida i de la Unió Europea, arribi en forma de menjar cuinat a les persones que ho necessiten abans que caduquin. El menjador social municipal prepara cada dia cinquanta carmanyoles de mig quilo de llenties i el Taller Baix Camp (entitat de discapacitats psíquics) les fa arribar a la xarxa de distribució d'aliments, que les reparteix al seu torn.

Aquesta nova activitat s'emmarca dins la segona línia de recuperació d'aliment fresc i cuinat, que es treballa des dels menjadors socials a través de menjars presencials i carmanyoles.

Aquest programa compta amb la implicació directa de la Fundació Banc d'Aliments, el Taller Baix Camp, Càritas Interparroquial de Reus, la Diputació de Tarragona, l'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Agència de Residus de Catalunya.

Durant els dos anys de funcionament, s'han recuperat 14 tones d'aliments frescos, que s'han repartit a 890 famílies de la ciutat . La mitjana de despeses mensuals del programa és de 5.161 euros, per tant cada quilo d'aliment recuperat surt a 0.336 euros (1,38 a preu de mercat), i per això s'han estalviat més de 600. 000 euros. Diversos ajuntaments, entitats i empreses de Catalunya i també de fora s'han interessat per aquesta iniciativa.

Comentarios
Multimedia Diari