Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus evita que es llencin 14 tones d'aliments frescos

Gràcies al Programa de Gestió Alimentària Responsable que reparteix menjar a famílies necessitades

EFE

Whatsapp
Foto: Pere Ferré

Foto: Pere Ferré

Reus ha evitat que es llencin 14 tones d'aliments frescos en dos anys gràcies al Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, que reparteix aquest menjar a famílies que ho necessiten.

El consistori informa que al gener va començar una nova activitat que consisteix a cuinar i distribuir llenties. L'objectiu és aconseguir que la gran quantitat de paquets de llenties seques que rep el Banc d'Aliments, a través de la Gran Recollida i de la Unió Europea, arribi en forma de menjar cuinat a les persones que ho necessiten abans que caduquin. El menjador social municipal prepara cada dia cinquanta carmanyoles de mig quilo de llenties i el Taller Baix Camp (entitat de discapacitats psíquics) les fa arribar a la xarxa de distribució d'aliments, que les reparteix al seu torn.

Aquesta nova activitat s'emmarca dins la segona línia de recuperació d'aliment fresc i cuinat, que es treballa des dels menjadors socials a través de menjars presencials i carmanyoles.

Aquest programa compta amb la implicació directa de la Fundació Banc d'Aliments, el Taller Baix Camp, Càritas Interparroquial de Reus, la Diputació de Tarragona, l'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Agència de Residus de Catalunya.

Durant els dos anys de funcionament, s'han recuperat 14 tones d'aliments frescos, que s'han repartit a 890 famílies de la ciutat . La mitjana de despeses mensuals del programa és de 5.161 euros, per tant cada quilo d'aliment recuperat surt a 0.336 euros (1,38 a preu de mercat), i per això s'han estalviat més de 600. 000 euros. Diversos ajuntaments, entitats i empreses de Catalunya i també de fora s'han interessat per aquesta iniciativa.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También