Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus i BCN crearan un espai virtual per compartir iniciatives de 'smart cities'

Entre els projectes que s'intercanviaran hi haurà els pàrquins intel·ligents o alguns serveis d'atenció a les persones

Redacció

Whatsapp
Els punts de càrrega de cotxes elèctrics de Reus és un dels projectes de Reus Smart City. Foto: Alba Mariné / DT

Els punts de càrrega de cotxes elèctrics de Reus és un dels projectes de Reus Smart City. Foto: Alba Mariné / DT

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, i el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, van signar dimarts un conveni de col·laboració entre les dues corporacions municipals per al foment i l’impuls de la innovació en tecnologies de la informació i la comunicació.

Les dues institucions han acordat la creació d’un centre d’innovació compartida, un espai virtual basat en la web 2.0, per a la col·laboració en iniciatives d’innovació en l’àmbit de les TIC i les smart cities.

La col·laboració se centrarà especialment en l’intercanvi d’experiències en projectes smart cities, com a sector emergent en l’àrea del coneixement i les noves tecnologies que tenen repercussió econòmica i social immediata. Entre aquestes, hi ha les solucions de mobilitat, com poden ser experiència en sistemes de pàrquing intel·ligent, mobilitat sense emissions, etc. També la implantació i evolució de plataformes comunes smart cities.

Les experiències en l’assistència de la ciutadania i els Serveis Socials, com l’iSad de l’Ajuntament de Reus també seran intercanviades, així com les experiències entre les agències locals d’energia dels dos ajuntaments.

Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, destaca el rol actiu de Barcelona com a capital del país i la seva disponibilitat a col·laborar amb les ciutats mitjanes de Catalunya. I afegeix: «La col·laboració entre administracions és sempre fonamental per optimitzar recursos i trobar solucions que ens permetin oferir millors serveis públics a la ciutadania; però ho és encara més en l’àmbit TIC i les smart cities».

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También