Reus i BCN crearan un espai virtual per compartir iniciatives de 'smart cities'

Entre els projectes que s'intercanviaran hi haurà els pàrquins intel·ligents o alguns serveis d'atenció a les persones

Redacció

Whatsapp
Els punts de càrrega de cotxes elèctrics de Reus és un dels projectes de Reus Smart City. Foto: Alba Mariné / DT

Els punts de càrrega de cotxes elèctrics de Reus és un dels projectes de Reus Smart City. Foto: Alba Mariné / DT

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, i el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, van signar dimarts un conveni de col·laboració entre les dues corporacions municipals per al foment i l’impuls de la innovació en tecnologies de la informació i la comunicació.

Les dues institucions han acordat la creació d’un centre d’innovació compartida, un espai virtual basat en la web 2.0, per a la col·laboració en iniciatives d’innovació en l’àmbit de les TIC i les smart cities.

La col·laboració se centrarà especialment en l’intercanvi d’experiències en projectes smart cities, com a sector emergent en l’àrea del coneixement i les noves tecnologies que tenen repercussió econòmica i social immediata. Entre aquestes, hi ha les solucions de mobilitat, com poden ser experiència en sistemes de pàrquing intel·ligent, mobilitat sense emissions, etc. També la implantació i evolució de plataformes comunes smart cities.

Les experiències en l’assistència de la ciutadania i els Serveis Socials, com l’iSad de l’Ajuntament de Reus també seran intercanviades, així com les experiències entre les agències locals d’energia dels dos ajuntaments.

Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, destaca el rol actiu de Barcelona com a capital del país i la seva disponibilitat a col·laborar amb les ciutats mitjanes de Catalunya. I afegeix: «La col·laboració entre administracions és sempre fonamental per optimitzar recursos i trobar solucions que ens permetin oferir millors serveis públics a la ciutadania; però ho és encara més en l’àmbit TIC i les smart cities».

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También