Reus impulsa 40 accions per millorar la salut de la ciutadania

El Pla de Salut treballarà de forma transversal i implicant totes les polítiques públiques

17 octubre 2018 06:29 | Actualizado a 17 octubre 2018 06:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus impulsarà un paquet d’una quarantena d’accions per tal de millorar la salut de tota la ciutadania. I ho farà a través de l’acabat d’aprovar Pla de Salut 2018-2022 durant el passat ple municipal. La regidora de Salut de Reus, Noemí Llauradó, explicava que «el pla és transversal i implica tots els àmbits que tenen com a premissa promoure la salut en totes les polítiques públiques».  

Tot i les diferents accions que preveu el document, encara es troba en una fase teòrica, també inclou una diagnosi de l’estat de salut de la ciutadania, així com una proposta d’accions i línies estratègiques per implantar les polítiques de salut futures. Les accions estan classificades segons la seva prioritat i distribuïdes en eixos, com ara l’estabilitat econòmica, el veïnatge i el medi ambient, l’educació i la cultura o el context social. Aquestes són, per exemple, la creació d’un catàleg de recursos d’informació, orientació o acompanyament i suport en la inserció laboral; la creació del Consell Educatiu de Ciutat; la generació de nous espais per a la cultura; el desplegament del model de salut comunitària o la creació de grups d’ajuda mútua i de suport comunitari. 

A partir d’aquí, el consistori preveu crear una taula conformada per tècnics de les diferents regidories per promoure totes les polítiques i impulsar els diferents actius de salut. En aquest sentit, la mateixa regidora de Salut va subratllar la necessitat que la societat estigui conscienciada sobre el fet que la majoria de qüestions que afecten l’àmbit de la salut estan fora de l’atenció sanitària. «Els hàbits que té una persona com la seva alimentació, l’activitat física o les addiccions, el fet de tenir o no feina, el llindar de pobresa, les condicions d’habitatge o el medi ambient. Tot té una afectació en la seva salut», sentenciava.

Un projecte de ciutat
El 24 de novembre de 2016, tots els grups municipals del ple de l’Ajuntament de Reus van aprovar per unanimitat una moció que, entre altres aspectes, preveia impulsar el Pla Local de Salut Pública amb l’objectiu d’identificar accions de millora factibles i objectivables. La moció també indicava la necessitat de treballar el concepte de Ciutat Saludable per implantar-lo a la ciutat amb la implicació i col·laboració de les diverses regidories, tot aplicant l’estratègia coneguda com a Salut a totes les Polítiques.
A més, la moció preveia crear el Consell Municipal de la Salut, com a eina de participació oberta i democràtica i punt de trobada de ciutadania, entitats i professionals relacionats amb la salut i la planificació d’aquesta a la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari