Reus incentiva l’envelliment actiu

La regidoria de Participació de l’Ajuntament inicia la fase de diagnosi prèvia a la redacció del nou pla

14 noviembre 2018 09:58 | Actualizado a 14 noviembre 2018 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència inicia aquesta setmana el procés d’elaboració del Pla Municipal de la Gent Gran posant en marxa la fase de diagnosi que inclou la recollida de dades a través d’entrevistes personals, la recerca documental i enquestes online. Des de la regidoria es convida el conjunt de la ciutadania i el teixit social a construir les polítiques que han de guiar l’acció municipal adreçada a les persones grans a partir d’un nou enfocament de la vellesa centrat en la diversitat de situacions que viu la població reusenca de més de 60 anys i la consideració de la ciutadania de més edat com a persones capaces de participar activament en la comunitat.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, explicava ahir que el nou pla «s’articularà al voltant de cinc idees: la participació, la diversitat, la igualtat efectiva de drets, l’autonomia i l’aportació social de la gent gran».

Llest abans d’acabar el mandat
La fase de diagnosi del pla inclourà dues parts com són la recollida de dades i anàlisi. Pel que fa a la recollida de dades, aquesta implicarà tant persones individuals com entitats de l’àmbit de la gent gran i, com és natural, el Consell Municipal de la Gent Gran. Es farà a través d’enquestes per recollir propostes concretes que hauran de ser validades posteriorment. 

Però també es faran enquestes online amb l’ajuda de les directores dels centres cívics; es posarà en marxa el web participa.cat perquè la gent que vulgui pugui participar en l’enquesta i, per últim, es realizaran 8 entrevistes individuals. 

La intenció final és que la fase de diagnosi finalitzi el 21 de desembre i que el pla municipal es comenci a redactar durant el mes de febrer de l’any vinent. La voluntat de la regidoria és que estigui enllestit abans d’acabar el mandat. 

Comentarios
Multimedia Diari