Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus intensifica les mesures de control de població de coloms

En el primer semestre de l'any el consistori ha capturat més de 3.500 exemplars

ACN

Whatsapp
Foto: ACN

Foto: ACN

La regidoria de Via Pública i Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha portat a terme, aquest dimarts, una nova acció de control de la població de coloms a la ciutat a través d'una captura de diversos exemplars. Unes accions es realitzen periòdicament per regular el nombre d'exemplars i evitar-ne la proliferació excessiva. La zona del parc de Mas Iglesias i l'entorn de l'estació d'autobusos ha estat l'escenari de la darrera captura amb xarxa, un dels sistemes autoritzats per la normativa vigent i que el consistori utilitza per controlar la presència de coloms a la ciutat. Amb dades del 15 de juliol de 2015, l'Ajuntament ha realitzat durant els primers sis mesos de l'any 3.534 captures de coloms.

En el marc de la campanya de control d'aquestes aus, el primer semestre es van localitzar set persones alimentadores habituals de coloms, es van inspeccionar més de 50 arbres i es van retirar més de 25 nius. També es van inspeccionar sis immobles i es van realitzar vuit visites a ciutadans que havien informat de problemes ocasionats per coloms.

Sistemes diversos

Els dispositius de captura i prevenció de la proliferació de coloms que s'utilitzen a Reus són diversos i inclouen les captures; la intervenció sobre persones que alimenten coloms a través de la Guàrdia Urbana; la inspecció, sanejament i tancament d'immobles afectats per colònies de coloms; neteges periòdiques de l'arbrat i nius i visites d'inspecció i atenció a la ciutadania.

Tal i com ha recordat el regidor de Via Pública i Medi Ambient, Hipòlit Monseny, "la densitat de coloms a Reus és equiparable a la de qualsevol altra ciutat de la seva mida, i fins i tot és menor que en algunes ciutats importants properes o la mateixa Barcelona". Tot i això, hi ha punts concrets amb acumulació d'aquests animals que sovint està relacionada amb la presència de persones alimentadores, l'existència d'immobles abandonats que permeten viure i criar als coloms i els punts de nidificació de difícil accés.

Hipòlit Monseny ha explicat que les mesures per millorar la situació tenen a veure amb la intensificació de les captures; fer l'inventari dels immobles afectats, tot implantant un procediment d'urgència per instar al sanejament i tancament; la neutralització dels alimentadors; l'establiment d'un pla de neteja de l'arbrat i els nius i l'inventari dels punts problemàtics on realitzar captures.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También