Reus ja fa olor de Festa Major

Música i cercaviles. Els reusencs van viure ahir una jornada farcida d’actes preludi de la revetlla d’aquest vespre i de l’inici demà de les festes amb el pregó i la primera tronada 

23 junio 2019 15:38 | Actualizado a 23 junio 2019 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sant Pere està a tocar. Demà a la tarda, els reusencs estaran immersos de ple en la Festa Major d’enguany i esperant l’esclat de la primera tronada. Però per tal de fer més suportables aquestes hores prèvies, la ciutat ja va viure ahir un dissabte carregat d’activitats festives, preludi de tot el que vindrà els pròxims dies. Durant tot el matí, un dels principals protagonistes va ser la canalla, que va organitzar una cercavila pels carrers del centre de la ciutat. 

De fet, quan passaven pocs minuts per la una del migdia, els gegants petits i la Mulassa petita feien la seva aparició a la plaça Mercadal on, tot i el sol i la forta calor, els esperaven moltes famílies. Els diferents balls van ser interromputs, de sobre, per l’arribada de l’Àliga petita que es va fer seva la plaça sense deixar de moure’s al ritme de les gralles. Després d’alguns balls amb la mulasseta, una nova entrada triomfal. En aquesta ocasió per part dels sempre estimats Nanos petits que van despertar desenes de somriures entre els presents.    

Instants abans, el cercavila que havia finalitzat, aquest molt més canalla, era el dels membres del Ball de Dames i Vells que, enguany, compleixen 10 anys de la seva creació. La seva representació també es va repetir més tard junt amb altres balls parlats convidats com el de Valls o el de Vilanova i la Geltrú. També a la tarda, la festa va anar a càrrec dels Xiquets de Reus amb motiu de la Diada Castellera de Sant Pere al Mercadal, que va comptar amb la participació de les colles de Vila de Gràcia i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Una jornada prefestiva com la d’ahir tampoc podia deixar passar l’ocasió perquè els milers de persones que omplien el centre de la ciutat poguessin veure en acció el Canó de les Festes. Pólvora, música i sàtira en grans quantitats. Els actes d’ahir van finalitzar passada la nit, amb una cercavila dels Bous de Foc. El recorregut va sortir des del Campanaret, cap a dos quarts de nou del vespre i va finalitzar a la plaça del Mercadal amb la ballada dels Gegants i la Mulassa amb acompanyament musical de gralla i metall.

A més a més, sobre dos quarts de deu de la nit va començar l’actuació dels Bous de Foc i la Vedella de Foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que van permetre, en les seves evolucions a la plaça, el joc amb espurnes entre el públic que els envoltava. D’aquesta manera, la plaça del Mercadal es va omplir de llum i foc per primera vegada.

Cercavila del Maclet

D’altra banda, destacar que la Cercavila del Masclet de demà incorporarà diferents novetats. La principal és que enguany es podrà adquirir masclet en cinc punts repartits al llarg de tota la cercavila, i no es repartirà al principi del recorregut com es feia fins ara. Així doncs, abans de començar, els membres del Col·lectiu El Masclet llençaran bótes sense beguda al públic que es podran omplir en els cincs establiments col·laboradors per un preu d’1€, el mateix que costarà omplir un got de la festa major. Els cinc punts on es podrà trobar masclet durant la cercavila seran l’Absenta, el Teïna, La Presó, l’Esquitx i l’Entre Molles.

Comentarios
Multimedia Diari