Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus ja fa olor de festa major

La ciutat va viure ahir un dissabte farcit d’actes festius, preludi de les festes de Sant Pere que començaran dissabte vinent, festivitat de Sant Joan, amb la lectura del pregó i l’encesa de la primera Tronada

Joan Morales

Whatsapp
L’Àliga Petita, ballant per la plaça del Mercadal ahir al matí. Foto: Alfredo González

L’Àliga Petita, ballant per la plaça del Mercadal ahir al matí. Foto: Alfredo González

No és Festa Major però ho sembla. Fent un tomb ahir pel centre de Reus, es respirava Sant Pere pels quatre costats. A la ciutat, tothom té ganes de festa, però els més petits –amb el final del curs escolar a tocar– ensumen la Festa Major. 

Ahir al matí va quedar demostrat amb els valls que els Gegants Petits, la Mulassa Petita i l’Àliga Petita van oferir a la plaça del Mercadal. Ni la forta calor que a dos quarts d’onze ja feia va ser obstacle perquè nens i nenes gaudissin veient ballant als elements del Seguici Petit Festiu.

Membres del Ball de Prims, ahir al migdia a la Plaça de la Farinera. Foto: Alfredo González

El Ball de Prims també va tenir el seu protagonisme, amb la demostració dels seus balls tradicionals a la plaça de la Farinera, en un acte que va servir per celebrar el 25è aniversari d’aquesta entitat. Allà, el públic va poder aprendre les danses del seguici de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus. A les 12.00 h es faran diversos tallers de manualitats i vermut musical.

Catifes de flors i processó

Avui continuen diferents actes de Corpus. Des de les 18.45 h els Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga es desplaçaran des de l’Ajuntament fins a la prioral de Sant Pere per participar en la professó de Corpus. Com és tradicional, alguns carrers estaran guarnits amb catifes de flors amb motiu d’aquesta celebració. Cap a les 20.45 h al Mercadal es preveuen les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga per tancar la festivitat.

Temas

Comentarios

Lea También