Reus lluita contra el càncer infantil amb patins i 'sticks'

El 19è Torneig Joan Petit Nens amb Càncer ha tancat amb rècord absolut de diners recaptats: més de 30.000 euros, quantitat que es destinarà a la investigació de tumors cerebrals pediàtrics

01 junio 2019 19:03 | Actualizado a 03 junio 2019 16:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«De gran vull jugar un partit d’hoquei de veritat», deia en Joan Torner –més conegut com a Joan Petit’– al seu pare. Però ell mai va ser gran. Des dels 3 anys i fins els 5 va lluitar contra un càncer que no va poder superar. Així ho explicava, aquest matí, el seu pare, que també es diu Joan, des de les grades del pavelló del Reus Deportiu.

Amb un somriure a la boca, mirava com a la pista es disputaven, a la vegada, tres partits d’hoquei entre equips de nens i nenes d’entre 3 i 6 anys. «Arran de l’aprenentatge de tot el que va lluitar el Joan va sorgir la idea d’organitzar un torneig perquè els més petits juguessin a hoquei i, a més, es recollissin fons que es destinessin íntegrament a la recerca del càncer infantil», explica Joan Torner. És així com va néixer el Torneig Joan Petit Nens amb Càncer, un esdeveniment que avui ha arribat a la seva 19a edició, amb la ciutat de Reus com a escenari. 

Era el segon cop que la capital del Baix Camp acollia l’esdeveniment. «Fins ara, mai havíem repetit seu, però també passa a les Olimpíades, oi?», deia en Joan. Va ser el 2003 que la ciutat va acollir per primer cop el torneig i, aquest dissabte, ho ha tornat a fer, i deixant el llistó ben alt. I és que s'han aconseguit recaptar 30.658 euros. «Una xifra rècord que fins el març de l’any vinent, quan passarem la cullera de fusta a la següent seu, anirà creixent», destaca el coordinador de les activitats del Torneig Joan Petit Nens amb Càncer, Jordi Salvadó..

Tal com explica en Joan Torner, tots els diners seran destinats íntegrament a la recerca contra el càncer infantil i, enguany, concretament a la investigació de tumors cerebrals pediàtrics de l’institut de recerca Vall d’Hebron. «Aquest torneig no és un homenatge. El Joan ja ho va passar i el que cal és lluitar per aquells infants que pateixen càncer i els que ho patiran en un futur. És per a tots ells», destaca.

Prop de 400 infants

Un total de 43 clubs d’arreu del territori, i també d’Andorra, han participat en la 19a edició del Torneig Joan Petit Nens amb Càncer. Gairebé 400 nens i nenes han competit en els diversos partits que s'han anat disputant al llarg de tota la jornada..

Comentarios
Multimedia Diari