Reus multarà les fogueres de Sant Joan que no tinguin permís

S'ha redactat un ban per garantir la seguretat de les persones i béns públics i privats durant les festes dels pròxims dies. La documentació s'ha de presentar al Registre General

19 mayo 2017 22:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcalde de Reus en funcions, Carles Pellicer, va dictar ahir un ban que té per objectiu garantir la seguretat de les persones i dels béns públics i privats, amb l’encesa de fogueres amb motiu de les imminents festes de Sant Joan i de Sant Pere. El ban recull aquelles mesures de seguretat que s’han de complir per poder encendre els focs, en relació als llocs, els materials i l’apagament de les fogueres, així com consells diversos a la ciutadania.

Així doncs, la persona o entitat organitzadora haurà de presentar al Registre General de l’Ajuntament un escrit en el qual comuniqui l’encesa de la foguera i el lloc on estarà situada, així com el compliment de les mesures de seguretat descrites en el ban. En el cas que la foguera s’hagi d’encendre a la via o en un espai públic serà necessari sol·licitar, en el mateix escrit, la llicència d’ocupació de la via o de l’espai públic.

Malgrat això, l’Ajuntament pot acordar que no s’encenguin les fogueres per motius climàtics o per no complir les esmentades mesures de seguretat. En aquest últim cas, l’Ajuntament pot apagar i retirar els materials o bé ordenar a l’organització que ho faci. Des del consistori recorden que l’incompliment de les previsions del ban serà sancionat de conformitat amb el que disposa la normativa municipal vigent. Per a qualsevol eventualitat, cal posar-se en contacte amb el telèfon 112, amb el Cos de Bombers, o amb la Guàrdia Urbana al telèfon 977010092.

Les ubicacions

El ban també indica els llocs on es podran encendre les fogueres durant les festivitats de Sant Pere i Sant Joan.Aquestes no podran situar-se a menys de 15 metres de la façana de cap edificació ni vehicles i mai sota línies elèctriques i telefòniques. Està expressament prohibit fer foc en terrenys forestals i al voltant d’una franja de 500 metres. S’entén per terrenys forestals els sòls rústics poblats d’espècies arbòries, arbres, matolls i herbes i els erms que siguin necessaris per a la seva protecció.

Si la foguera es fa en un solar, abans cal deixar-lo net de bardisses o de materials inflamables. Si s’encén al carrer, per no fer malbé el paviment, caldrà posar-hi terra o sorra (un mínim de 10 cm de gruix), i s’haurà de deixar un pas per als vehicles d’urgència. A més, s’haurà de demanar llicència d’ocupació de la via pública.

Tampoc no es pot fer la foguera a prop d’un envàs pluvial, ja que la dilatació provocada per la calor podria enderrocar-lo, i hi haurà d’haver en tot moment una persona responsable major d’edat.

Comentarios
Multimedia Diari