Reus multiplica els seus actes de Sant Jordi per la capitalitat cultural

La plaça del Mercadal en serà l’epicentre, però també s’han programat activitats en altres espais com les biblioteques

Redacció

Whatsapp
Imatge d’arxiu de la Diada de Sant Jordi de l’any passat, a la plaça del Mercadal. FOTO: ALFREDO GONZ�LEZ / DT

Imatge d’arxiu de la Diada de Sant Jordi de l’any passat, a la plaça del Mercadal. FOTO: ALFREDO GONZ�LEZ / DT

Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017 viu aquest mes d’abril un ampli programa d’activitats culturals i literàries amb motiu de la festa de Sant Jordi. Les setmanes anteriors al 23 d’abril i també els dies posteriors vénen carregats d’actes promoguts des de les Biblioteques Municipals, els centres cívics, les escoles i diferents entitats de la ciutat.

El dia de Sant Jordi les Biblioteques Municipals de Reus acompanyaran els autors que vulguin signar llibres a la plaça del Mercadal, de 10 a 13 i de 18 a 20 hores. Aquest espai tornarà a ser l’epicentre de la festa de Sant Jordi durant tota la jornada. Des de bon matí es podran visitar les parades de roses i llibres. A les 13 hores l’alcalde oferirà la recepció als autors locals al saló de plens de l’Ajuntament i a les 18 hores tindrà lloc la tradicional audició i ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Pare Manyanet.

A la mateixa hora la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus presentarà la Festa de l’Arbre de Maig i a partir de les 19 hores diferents elements festius sortiran en cercavila pels carrers més cèntrics de la ciutat. A les 19.15 hores els Xiquets de Reus faran l’exhibició castellera de Sant Jordi. La diada finalitzarà amb l’encesa del Drac, el Drac petit i la Víbria. El mateix diumenge a les 18 hores, a la sala Anton Borrell del Palau Municipal és prevista la presentació per part de l’Arxiu Municipal de la digitalització del ‘Llibre verd’ de l’Ajuntament de Reus amb una conferència del doctor en Història Ezequiel Gort. Aquest volum és el llibre de privilegis de la ciutat de Reus (segles XVI-XVII), que a partir d’ara serà accessible per a la ciutadania a través d’internet.

El 18 d’abril (18 hores) a la Biblioteca Xavier Amorós, tindrà lloc la trobada d’autors locals. La cita estarà protagonitzada pel col·lectiu La Gata Borda acompanyada de l’actuació de músics del Conservatori de la Diputació de Tarragona. Els llibres seran exposats en una fins al 29 d’abril a la sala central, en una ambientació escolar d’acord amb els continguts de la pròxima Guia de Lectura. Des de les Biblioteques Municipals es promou també un any més el programa ‘Reus Llegeix’, que recull les diverses activitats de lectura dins de les altres àrees de l’ajuntament. A més, la sala central de la BCR serà escenari el 21 d’abril (20 hores) de la revetlla de Sant Jordi ‘Balla’m un llibre’, en coordinació amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat, en el qual participaran l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i en què el protagonista serà el llibre La força del vent , de Marta Magrinyà.

Temas

  • REUS

Lea También