«Reus necessita un alcalde que no acotxi el cap davant de Barcelona»

Recuperar el lideratge. Rubio assegura que la ciutat ha perdut capitalitat per culpa dels polítics que depenen de les altes esferes dels partits. El nou lider d’Ara Reus proposa girar la truita

16 diciembre 2018 14:54 | Actualizado a 18 diciembre 2018 17:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És el candidat més jove a les eleccions municipals del proper maig. Nascut el 1981, graduat superior en Comunicació i Relacions Públiques, va impulsar Ara Reus des del principi de la mà de l’actual portaveu del partit, Jordi Cervera. Després de dos mandats al consistori, li pren el relleu i s’enfronta als seus primers comicis com a cap de llista. 

Quin considera que és el principal repte de la ciutat
Des d’Ara Reus prioritzem la recuperació de la capitalitat de la ciutat. Vam ser un pilar del país i de mica en mica hem anat perdent influència. Després de fer una anàlisi, creiem que tot plegat es deu a una obediència deguda per part dels polítics de la ciutat que pertanyen a estructures jeràrquiques que es governen des de Barcelona i Madrid. Necessitem un alcalde que no acotxi el cap davant de Barcelona. 

S’agenollen davant els partits?
I ens preocupa. Creiem que després de 40 anys amb lideratge vinculats a aquests partits i formacions generalistes, és hora que una força nova, independent, que no depèn de Madrid ni Barcelona, pugui recuperar la capitalitat. 

«A Bellissens, a tocar de l’autovia i la nacional, hem de construir un parc logístic que donarà feina a 10.000 persones, i la xifra no és exagerada»

És el que ha passat amb la solució final de l’Hospital Sant Joan?
Jo no em dec a ningú de Barcelona. Si Ara Reus hagués hagut de negociar la solució del centre, s’haurien concretat molt més les propostes que ens han fet i que avui en dia no ho són gens. 

Un regal per a Noemí Llauradó. Ella precisament deia que Reus no té projecte de ciutat... i és al govern municipal. 
Declaracions molt desencertades. Si ella creu que no hi ha projecte de ciutat, hauria de deixar el projecte i fer el seu. Per part nostre sempre hem prioritzat la lleialtat al govern. És bo fer autocrítica i jo sóc el primer que en faig. Cal revisar els compromisos que vam adquirir i veure si els hem acomplert. En el cas d’Ara Reus un 63%, gestionant el 40% del pressupost municipal. 
 

I parlant de projecte, quin és el d’Ara Reus?
No volem un projecte a quatre anys vista. Volem dibuixar la ciutat dels pròxims 20 anys. Saber com connectem la zona nord de la ciutat i salvem la via del tren; com connectem els barris del sud de la ciutat amb l’Hospital Sant Joan, o els polígons. 

Els polígons?
Tenim una oportunitat d’or. Als polígons i a la zona de Bellissens, a tocar de l’autovia i la nacional. Allà hem de construir un parc logístic que ha de donar feina a 10.000 persones. I la xifra no és una exageració. 
 

«Si Ara Reus hagués hagut de negociar la solució de l’Hospital Sant Joan, hauríem aconseguit propostes molt més concretes»

Sona  a  promesa electoral...
La ciutat té un repte, que és el Corredor del Mediterrani. Si ens sabem avançar al que vindrà... Cal dinamitzar el Port de Tarragona i l’Aeroport de Reus i ser capaços d’acollir empreses amb naus de 30.000 metres quadrats. Les empreses logístiques ja treballen amb drons. 

Si ni tan sols hi haurà estació intermodal, no?
El que em sorprèn és que veig l’alcalde de Reus i el de Tarragona fent-se fotos amb els de Salou i Cambrils, però recordo que als plans del Govern de la Generalitat no ha aparegut mai ni l’estació intermodal ni la quarta pista de l’Aeroport del Prat. De nou s’evidencia que perdem capitalitat. Com hem de demanar a Barcelona el que és nostre si no ho tenim al programa electoral?

I la resta de ciutat?
En serveis socials, per exemple, cal tenir en compte que la natalitat va a la baixa i l’esperança de vida a l’alça. Hem de tenir més centres de dia per a la gent gran. Però també ser capaços d’adaptar la ciutat per millorar la mobilitat. 
 

Vostè serà el candidat més jove. Juga a favor o en contra?
Jo m’ho prenc com un repte. I ho veig com un punt a favor. En tres anys al govern hem demostrat que sabem gestionar. Que som capaços de negociar i d’arribar a enteses. 

Jordi Cervera serà a la seva llista?
Evidentment. Ell és el pare de la criatura. Estic molt content del relleu, perquè en altres partits hi ha disputes i pals a les rodes. 

Comentarios
Multimedia Diari