Más de Reus

Reus Política Municipal

Reus no vol que es construeixin més parcs eòlics

PDeCAT, ERC i la CUP demanen que s'aturin tots els projectes fins que no s'aprovi un nou Pla d'Energia

F.G.

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'un dels parcs eòlics de Vilalba dels Arcs. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge d'arxiu d'un dels parcs eòlics de Vilalba dels Arcs. FOTO: JOAN REVILLAS

Reus es posiciona en contra de la construcció de més parc eòlics a la demarcació. Els grups municipals d'ERC, PDeCAT i la CUP han presentat i aprovat, de forma conjunta, una moció en la junta de portaveus prèvia al ple municipal d'aquest dijous demanant que s'aturin tots els projectes previstos al voltant de l'energia eòlica.

"Seguint la mateixa línia que l'aprovada també al Consell Comarcal del Baix Camp es vol aturar els projectes que es presentin en virtut del Decret 147/2009 fins que s'aprovi un Pla d'Energia dins del marc del Pacte Nacional per a la Transició Energètica on s'entengui l'energia com un servei". Així s'argumenta a través del comunicat fet públic per ERC en el qual també es demana una política que "s'allunyi de les pràctiques especulatives i que afavoreixi el desplegament de totes les energies renovables sota el marc de la generació distribuïda o d'autosuficiència connectada".

Les tres formacions polítiques firmants també reclamen el tancament de les centrals nuclears a la fi del seu cicle i recorden que la província de Tarragona és una de les més solidàries pel que fa al desenvolupament energètic del país tot i el peatge "mediambiental i paisatgístic" que compota per tota la zona Sud de Catalunya.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También