Reus organitza una ‘macroperformance’ i reviurà durant quatre dies la Guerra Civil

Amb el títol 'Reus 1937. Mirant el cel, foradant la terra' el col·lectiu Mandríl·lia ha organitzat una setmana plena d'actes que permetrà que la ciutat viatgi a un dels períodes més convulsos que ha viscut: els bombardejos de la Guerra Civil. Serà del 12 al 16 de juliol

08 julio 2017 11:50 | Actualizado a 08 julio 2017 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb el títol 'Reus 1937. Mirant el cel, foradant la terra' el col·lectiu Mandríl·lia ha organitzat una macroperformance que permetrà que la ciutat viatgi a un dels períodes més convulsos que ha viscut: els bombardejos de la Guerra Civil. Amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, l’associació cultural ha preparat un programa d’activitats que començarà el dimecres 12 de juliol i que s’allargarà fins el dia 16, amb exposicions, conferències, visites, recreacions i un espectacle central, que es farà divendres i dissabte a les onze de la nit, a la plaça del Mercadal.

El projecte compta amb la col·laboració de més d’un centenar de persones i desenes d’entitats, i pretén transformar els carrers a 80 anys enrere amb l’objectiu de crear consciència del període viscut, divulgar la història d’aquells fets en l’àmbit local i convidar a la reflexió. També es vol homenatjar de manera conjunta a les víctimes d’aquell temps, a través d’una activitat que vol mostrar la vida quotidiana de les persones i com els van afectar tots els esdeveniments de la Guerra Civil.

La xerrada inaugural es farà el dimecres 12 de juliol, a les 20 hores, als Jardins de la Casa Rull. Anirà a càrrec d'Ernest Benach, Roger Heredia i Toni Orensanz

La xerrada inaugural es farà el dimecres 12 de juliol, a les 20 hores als Jardins de la Casa Rull i anirà a càrrec d’ Ernest Benach, Roger Heredia i Toni Orensanz. La resta de dies i fins diumenge destaquen tres recreacions. Una es farà al Mercadal amb el 'Campament de defensa passiva' que simularà la realització de les obres al refugi de la plaça, a partir de divendres i fins diumenge, i l’altra, que es farà el dissabte dia 15, a les dotze del migdia, a la plaça del Prim i que recrearà la 'Marxa al front'

Campanya de donació de sang

D’altra banda, es realitzarà una campanya de 'Donació de sang al front', una iniciativa real de donació de sang organitzadà de la mà amb el Banc de Sang que es farà divendres dia 14, de 18 a 21 hores, a les dependències de l’antic Hospital de Sant Joan.

L'espectacle central es podrà veure divendres i dissabte a les 23 hores al Mercadal

A part de les exposicions i les visites dinamitzades que s’han preparat, destaca al programa l’espectacle central en el que teatre, testimonis, llums, projeccions i música en directe s’uniran per fer una performance que relata la dècada més convulsa viscuda a la ciutat de Reus.

Mandríl·lia Associació és una entitat cultural de la ciutat i en aquesta ocasió, per tal d’organitzar aquest seguit d’actes, ha rebut la col·laboració, a part de l’Ajuntament de Reus en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, d’Aeroculb Reus, Bràvium Teatre, Amics del Cavall, Carrutxa, Ans Educació, Còdol Educació, Banc de l’ADN, Banc de sang i teixits, Centre de Lectura i, finalment, Biela Club.

Comentarios
Multimedia Diari