Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus passa de la rauxa al seny

El Ball de la Quaresma i les Set Virtuts, tot i dur-se a terme mitja hora tard, va ser un èxit

Cristina Valls

Whatsapp
El Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts va aplegar molts reusencs. FOTO: ALBA MARINÉ

El Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts va aplegar molts reusencs. FOTO: ALBA MARINÉ

Ahir, en dimecres de cendra, i arribada la tarda, va ser el moment de glòria de les set Virtuts, aquelles contràries als set Pecats Capitals. El dia 1 de març, doncs, es va dur a terme com és habitual el Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, un acte que es va desenvolupar mitja hora tard (segons l’exposat al programa de mà del Carnaval). Tot i això, adeptes i seguidors va personar-se sens falta al lloc convingut, prop del bar del Campanaret. Des d’allà, la comitiva i l’agrupació protagonista va iniciar el seu ball, el qual va anar acompanyat amb el grup musical Staccato. Un cop fet, es van produir els parlaments de presentació: «Del pecat de la supèrbia, la humilitat; de l’avarícia, la generositat; de la luxúria, la castedat; de la ira, la paciència; de la gola, la temprança; de l’enveja, la caritat, i de la mandra, la diligència!»

La Quaresma, diferenciada pel color negre del seu vestit i les seves set cametes penjant d’aquest, va fer goig entre la comitiva, la qual va arribar fins a la plaça de Prim per exhibir-se millor. Desenes i desenes de persones van fer fotografies amb els seus mòbils i càmeres. Volien immortalitzar un any més el gran esdeveniment, el qual comparat amb el Ball del Carnestoltes i els Set Pecats Capitals dut a terme el passat dimecres 22 de febrer, va recordar a més d’un ganxet la rauxa viscuda i el seny que es va imposar ahir. I és que el comportament de les Virtuts tenia per objectiu mostrar l’exemple i pudor necessaris per redreçar l’esperit ciutadà envers el penediment i la puresa de l’esperit.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También