Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus posa en marxa un pla de neteja als barris

El pla es va iniciar el passat 8 de gener i s’allargarà fins al 14 de febrer; i s’activa ara, coincidint amb el final de les festes de Nadal.

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Aj. Reus

FOTO: Aj. Reus

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Via Pública i l’empresa concessionària del servei de neteja viària, ha posat en marxa un Pla de neteja intensiva dels barris de la ciutat. L’actuació es portarà a terme als barris de més alta densitat de població i amb un ús més intensiu de la via pública. El pla es va iniciar el passat 8 de gener i s’allargarà fins al 14 de febrer; i s’activa ara, coincidint amb el final de les festes de Nadal.

La programació prevista en el Pla de neteja intensiva s’ha realitzat tenint en compte el calendari habitual del servei de neteja de la via pública de la ciutat, de manera que les dues programacions són complementàries, i amb l’objectiu que es millorin de manera notable els nivells d’eficàcia en la neteja. Aquest pla de reforç es farà tres dies a la setmana, de dimarts a dijous, sempre en horari diürn.

El pla divideix la ciutat en 16 zones, i estableix un calendari amb un dia d’actuació intensiva a cada zona, amb tres equips de neteja i sis operaris. La planificació preveu dos dies addicionals per destinar-los a imprevistos o, si és possible, incrementar les zones incloses en el pla.

L’Ajuntament de Reus posa en marxa de manera periòdica plans de neteja intensiva de la via pública als barris, d’acord a les necessitats de la ciutat. Necessitats que es veuen incrementades durant els mesos d’estiu o després de llargs episodis festius, com és el cas de les festes de Nadal.

El servei

El Pla de neteja intensiva preveu destinar a cada una de les 16 zones en que es divideix la ciutat tres equips: un escombradora d’aspiració, una cisterna de reg i aigualejat, i un furgó hidronetejador. Cada un dels tres equips disposa d’un conductor i un operari.

Així mateix, s’ha designat un encarregat de supervisar el servei i d’adaptar la programació inicial de cada zona a les necessitats reals del moment.

El calendari:

 • 16 de gener: Jurats, Dr. Gimbernat, Comte de Reus, O’Donnell, Wad-Ras, Gornals, St. Serapi, St .Lluís, Jovellanos.
 • 17 de gener: Joan Bertran, Mare Molas, Sor Lluïsa Estivill, Xa-vier Gambús, Antoni Bofarull.
 • 22 de gener: Pere el Cerimoniós, Benidorm, Costa Brava, Penyíscola, Miami, Monestir de Ripoll, Monestir de Poblet.
 • 23 de gener: Antiquaris, Guipúscoa, Castella, Extremadura, Navarra, València, Biscaia.
 • 24 de gener: Frederic Urales, Mediterrani, Astorga, Cantàbric.
 • 29 de gener: Narcís Oller, Pi i Margall, Carles Aribau, Milà i Fontanals.
 • 30 de gener: Escultor Rocamora, Joan Miró, Carrilet, Pere Cerimoniós, Ronda Subirà, Tetuan, Canal, Balmes, Eduard Toda, Batan, Closa de Mestres.
 • 31 de gener: Jaume Vidal i Alcover, Maria Aurèlia Campmany, Josep Carner, Bernat Torroja, Montserrat Roig, Carles Riba.
 • 5 de febrer: Mas Pellicer, Mas Abelló i adjacents
 • 6 de febrer: Banys, Dom Bosco, Sant Roc, Roser, Muralla, Al-calde Segimon, Alcover, Morell, Pau Casals, Teresa Miquel i Pàmies.
 • 7 de febrer: Aigua Nova, Orient, Modest Gené, St. Antoni Ma-ria Claret, Pere de Lluna, Constantí, Cels Gomis Mestres.
 • 12 de febrer: Dr. Domènech, Robert Aguiló, Passatge Mayner.

Temas

Comentarios

Lea También