Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus "prohibeix" als coloms beure a les seves fonts

L’Ajuntament pretén controlar la població d'aquestes aus i millorar les condicions higièniques dels sortidors

ACN

Whatsapp
La Brigada Municipal de l'Ajuntament de Reus ha iniciat els treballs d’arranjament i millora de diverses fonts.

La Brigada Municipal de l'Ajuntament de Reus ha iniciat els treballs d’arranjament i millora de diverses fonts.

La regidoria de Via Pública de l’Ajuntament de Reus, a través de la Brigada Municipal, ha iniciat els treballs d’arranjament i millora de diverses fonts ornamentals de la ciutat per evitar la presència d’aus i millorar-ne la salubritat.

L’actuació s’emmarca en la campanya permanent de control de la població de coloms a la ciutat. Aquesta actuació consistirà en posar impediments a les fonts ornamentals perquè els ocells no hi puguin beure, amb el doble objectiu de millorar les condicions higièniques dels sortidors i de minimitzar la presència d’aus a la ciutat.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha afirmat que el govern municipal és “conscient de les molèsties que els coloms generen a la ciutadania” i ha assenyalat que treballen de forma transversal, amb la implicació de diverses regidories, per resoldre la problemàtica.

Els treballs d’arranjament de les fonts s’aniran executant de manera gradual i consisteixen en petites millores adaptades a les característiques de cada element, com el rebaixat o l’alçat dels vasos d’aigua, o la instal·lació de materials metàl·lics lliscants per impedir l’accés dels animals a l’aigua.

Les obres tenen un pressupost de 42.634,42 euros i es faran als sortidors ornamentals de fins a vuit punts de la ciutat. 

Aquests treballs se sumen a les diferents actuacions que l’Ajuntament porta a terme per controlar la població d’aus com la captura mitjançant gàbies i xarxades, sistemes sonors per espantar les aus, vols amb falconeria, instal·lació de xarxes a les fonts, retirada de nius, prova pilot amb un dispensador de pinso anticonceptiu i tancaments d’obertures en immobles.

En aquest sentit, la regidoria de Medi Ambient i Ocupació posarà en marxa una campanya de sensibilització, dirigida a la ciutadania, i en especial al sector de la restauració amb terrasses, per buscar la complicitat dels veïns en el control de la població de coloms.

Temas

Comentarios

Lea También