Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus reconeix la seva societat civil

El saló de plens de l’Ajuntament s’omple en l’entrega dels Guardons de la Ciutat, tret de sortida de les festes de Misericòrdia

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de família de tots els distingits, ahir al vespre al saló de plens de l’Ajuntament de Reus. Foto: alfredo gonzález

Imatge de família de tots els distingits, ahir al vespre al saló de plens de l’Ajuntament de Reus. Foto: alfredo gonzález

Reus va tornar a demostrar ahir al vespre que s‘estima i valora el treball de la seva societat civil. Ho va tornar a fer en els Guardons de la Ciutat, un acte de reconeixement de la força que té el teixit associatiu i les entitats de la ciutat i que s’ha convertit en el tret de sortida de les festes de Misericòrdia.

En primer fila, com marca la tradició, hi eren presents els representants de les entitats guardonades enguany amb les mencions honorífiques municipals: l’Escola Prat de la Riba, la Banda-Cobla Pare Manyanet, el Club Esportiu Santes Creus, la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, el Ball de Prims i l’equip d’hoquei patins del Reus Deportiu.
A més, durant l’acte també es va repartir la postal número 39 de la col·lecció de postals de la festa, dedicada a la Carrossa Triomfal de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.

El Carro dels Romanços, recorrent el centre ahir al vespre. Foto: alfredo gonzález

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant la seva intervenció per presentar els Guardons de la Ciutat, va parlar d’un «acte emblemàtic, que serveix per reconèixer la tasca de les nostres entitats i que, enguany, té una major projecció pel fet que som Capital de la Cultura Catalana». Pellicer també va recordar que «avui és un bon moment per expressar el nostre orgull de ser reusencs i de les nostres entitats, protagonistes de projectes de gran volum».

L’Escola Prat de la Riba, la Fundació Frederic Bara i el Ball de Prims, entre els guardonats

La primera entitat a recollir el seu guardó va ser l’Escola Prat de la Riba. La seva directora, Meritxell Tomàs, va mostrar «la satisfacció de tot l’equip educatiu de la nostra escola per aquest reconeixement. Un guardó molt important per nosaltres, una escola que porta 100 anys desenvolupant la seva tasca educativa i que va ser la primera escola pública de la ciutat».
Meritxell Tomàs també es va referir a la importància de la feina que ha fet l’escola en la ciutat, ja que «hem deixat molts records entre tots els infants i entre molts i molts reusencs, convertint-nos en una escola emblemàtica de la ciutat».

El Carro dels Romanços
Un altre dels protagonistes d’ahir al vespre va ser el Carro dels Romanços, que dimecres a la nit es va quedar sense sortir després que s’anul·lés l’acte a causa de la manifestació independentista de la plaça del Mercadal. Ahir, per fi, els membres del Bravium Teatre van oferir una passejada teatral pels carrers del centre de la ciutat, basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. La cercavila va sortir des de la seu de l’entitat, al carrer de la Presó, i després va actuar a les places de David Constantí, de les Basses i de Sant Pere.

Per avui, com a acte més destacat de l’agenda de Misericòrdia, hi ha el Passacarrers Esports&Arts, amb la participació de les escoles i seccions del Centre de Lectura i les seccions esportives del Reus Deportiu. Amb una original cercavila, donaran el tret de sortida, a partir de les 18.30 hores, al nou curs recorrent els carrers del centre fins a arribar a la plaça del Mercadal.

Comentarios

Lea También