Reus s’omple de devoció festiva

La Processó Solemne del patró de la ciutat aplega molts seguidors i devots de la imatge i conclou plena de rauxa i foc

30 junio 2017 08:33 | Actualizado a 04 julio 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ofici religiós i el ball curt de l’Àliga, com ja és habitual, van precedir l’inici de la Processó Solemne de Sant Pere, la qual va comptar amb la participació de la creu i els cirials. La imatge del patró de Reus va passejar-se pel nucli antic i quan el bust iniciava la seva baixada pel Fossar Vell va començar el repic de campanes amb el Toc general de festa i avisos pirotècnics.

Tot plegat, va despertar devots i seguidors, que ràpidament, amb els seus telèfons, van immortalitzar l’inici de la Professó, la qual, però, va alentir-se prop de mitja hora. Temps que va ser útil per a aquells que van arribar una mica més tard. La figura cristiana va lluir-se acompanyada de la capella de cantors, els Ministrers de la Ciutat, els macers, les autoritats i la Guàrdia Urbana de gran gala. Com a amenitzadors de la tarda, també hi va ser la Banda Simfònica de Reus.

Caliu i colors

Per la seva banda, els elements del Seguici Festiu van afegir caliu i colors al recorregut, el qual va ser prou animat perquè molts dels balls acceleressin la marxa animats un cop van arribar a la plaça del Mercadal. En aquell moment estava plena de gom a gom i famílies senceres ja s’havien fet lloc per veure de prop la Tronada.

A la gran plaça va tenir lloc la tradicional ballada de tots els grups festius. Aquest cop, el pilar caminant dels Xiquets de Reus no va fer llenya i va mostrar-se encoratjat i elegant. L’enxaneta va mirar a tot arreu, tot saludant i repartint petons a la ciutadania. Aquesta els hi va retornar amb nombroses mostres d’afecte i la van omplir d’instantànies i vídeos. Tothom sabia el mèrit de la nit d’ahir i de l’esforç que suposa tot plegat. En finalitzar el seu recorregut i en fer un tomb davant la façana de l’Ajuntament, la plaça va esclatar en un llarg aplaudiment d’orgull ganxet.

A continuació, la imatge de Sant Pere va situar-se al davant del consistori i va arribar el moment de l’esclat de foc. La darrera Tronada de la festivitat va ser encesa per la presidenta del Reus Deportiu, Mònica Balsells, que va arribar al bell mig de la plaça en reconeixement a l’èxit de la victòria del Reus Deportiu La Fira.

El punt àlgid

La festa, però, no va finalitzar en aquest punt, sinó que van continuar amb les últimes ballades a la plaça del Mercadal de les diferents entitats culturals de la ciutat, juntament amb l’encesa de la Víbria i el Drac. Un dels punts àlgids de la nit va el de la lluminosa carretillada del Ball de Diables i una mostra piromusical.

Comentarios
Multimedia Diari