Reus torna a triomfar als Gaudí

El reusenc Oriol Tarragó, tècnic de so, i el curtmetratge ´Timecode´ produït a la capital del Baix Camp s´emporten dos guardons. ´Ebre, del bressol a la batalla´ és la millor pel·lícula per TV

19 mayo 2017 16:34 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En la novena gala dels Premis Gaudí celebrada ahir a la nit i en què va arrasar Un monstre em ve a veure, amb vuit estatuetes de l’Acadèmia del Cinema Català, un reusenc i una producció de la capital del Baix Camp van deixar la seva empremta en aquesta edició.

Així, en la categoria de millor so, l’Acadèmia va reconèixer el treball del reusenc Oriol Tarragó i la resta del seu equip (Peter Glossop i Marc Orts) a Un monstre em ve a veure, de Juan Antonio Bayona. Tarragó va agrair el premi i va assenyalar sentir-se molt «afortunat per haver treballat en aquesta pel·lícula tan especial, en què es reflecteix la lluita i la victòria davant les nostres pors. A més, vull donar-li les gràcies a la meva mare».

Per la seva banda, Timecode, dirigit per Juanjo Giménez, va obtenir el premi Gaudí al millor curtmetratge. El curt està escrit pel mateix Giménez i Pere Altimira i produït per Daniel Villanueva.

El Gaudí suposa una nova fita per a Timecode, que es va emportar la Palma d’Or en l’últim Festival de Canes i està nominat als Goya i els Oscars d’aquest any.

En el seu discurs d’acceptació, Giménez va assegurar que li fa «especial il·lusió» rebre un premi «a casa», al que va afegir que es porta «el suport de l’acadèmia i de la gent» a la gala dels Oscar del mes vinent. «Espero poder compartir-(l’Oscar) amb vosaltres», va remarcar el director, que també va fer broma sobre si podrà entrar als Estats Units a causa de les recents polítiques del nou president, Donald Trump. Timecode és un drama de 15 minuts que explica la peculiar història d’amor entre Lluna (Lali Ayguadé), una vigilant de seguretat que treballa en un garatge i que troba una manera de comunicar-se amb el seu company de treball, Diego (Nicolás Ricchini).

Per la seva banda, ‘Ebre, del bressol a la batalla’, dirigida per Román Parrado i rodada als escenaris naturals de la contesa, va guanyar el premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió. Produïda per Setmàgic Audiovisual, Televisió de Catalunya i Enciende TV, la cinta narra la història d’uns joves soldats, d’entre 17 i 18 anys, que l’any 1938 són mobilitzats durant la Guerra Civil espanyola, obligats a abandonar la innocència entre el soroll de les bales.

El director, Román Parrado, va agrair a tot l’equip el seu treball a l’hora de rodar i ha destacat que es tracta d’un homenatge a «una generació perduda de manera injusta i cruel, la de la Lleva del Biberó, una gent que va donar la seva vida per la llibertat».

En el balanç final, la producció Un monstre em ve a veure va ser la gran guanyadora de la nit després de conquistar vuit premis dels 11 als quals aspirava i alçar-se amb els importants guardons a millor direcció i millor pel·lícula en llengua no catalana.

No obstant això, la millor pel·lícula en llengua catalana va ser el drama familiar La propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo, una cinta que també ha aconseguit tres dels 14 premis a què aspirava.

Els actors Emma Suárez i Eduard Fernández van guanyar els premis com millor actriu protagonista i actor principal pels seus papers en les pel·lícules La propera pell i El hombre de las mil caras.

Comentarios
Multimedia Diari