Reus: una forma diferent i creativa de fer turisme a la ciutat

La proposta 'Reus sketching tour' ha arribat aquest dissabte a la seva fi amb més d'una desena d'assistents

13 julio 2019 18:06 | Actualizado a 13 julio 2019 18:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ruta ‘Reus sketching tour’ ha arribat aquest dissabte a la seva fi amb la darrera sessió turística pels carrers del nucli antic de Reus. La peculiaritat d’aquesta és la relació que té amb el dibuix. A través del traç un petit grup de visitants, majoritàriament reusencs, han aconseguit immortalitzar diversos racons de la ciutat. Aquesta manera de fer turisme ha esdevingut una via creativa per a conèixer més a fons la capital del Baix Camp

La nova proposta de La Teva Ruta, amb Maria del Carme Granados al capdavant, s’ha valgut de la col·laboració de la llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Mar Ramos, qui s’ha encarregat de la part artística. La ‘Reus sketching tour’ ha arribat a més d’una desena de persones. «Els grups petits ens ajuden a oferir una atenció més personalitzada. Dividim la ruta per la part històrica, que realitzo jo mateixa, i la Mar Ramos la completa convidant els visitants a fer esborranys artístics, donant consells i tècniques», ha esmentat Granados durant la ruta. Fins al moment, n’han fet dues sessions i han estat «d’allò més productives». 
 

L’experiència d'aquest dissabte

La ruta d'aquest dissabte ha començat al matí, amb gent jove i puntual. Fetes les presentacions de Granados i Ramos, van procedir a la explicació històrica del punt de sortida de la ruta: la plaça del Castell. La guia turística Maria del Carme Granados va explicar els orígens de la ciutat: «Aquesta plaça és on va començar tot. Un gran emblema medieval és el Centre Cultural Castell del Cambrer, un dels edificis més antics de la ciutat (s.XII), on hi ha representats els dos poders del moment, el polític i el religiós. Dins el castell, on s’hi poden veure les arcades gòtiques, s’amaga una història de grans rivalitats. De fet, seria la llavor de la que hi ha entre Reus i Tarragona, les raons han anat canviat amb el temps», ha dit Granados.

A través del traç, un petit grup de visitants, majoritàriament reusencs, han aconseguit immortalitzar diversos racons de la ciutat

També ha destacat la rosa de Reus que hi ha al terra de la mateixa plaça, la primera representació d’aquesta a la ciutat. «El cardenal Pere Roger de Belfort va cedir la rosa del seu escut de forma simbòlica i la va lliurar a la ciutat en guanyar una batalla on es disputava el domini del territori», ha continuat tot esmentant la història de la Pastoreta.

Ramos ha aprofitat l’explicació per dur la mirada dels participants a la porta de Sant Sebastià en la qual han fixat petits marcs de foto fets de cartolina per aprendre a fixar la mirada cap a un punt determinat i començar a dibuixar. «Una estratègia útil és retratar el més general, sense gaires detalls. També podem simplificar el dibuix en formes geomètriques, després ja ens entretindrem amb els detalls», ha aconsellat Ramos.

Un cop fets uns quants esborranys, el grup s'ha mogut fins a la plaça de les Peixateries Velles on Granados ha parlat del mercat de carn i peix i el primer cementiri, a prop de la Prioral. «Aquí, ens centrarem a fer línies, sense por», ha dit Ramos.  Tot seguit, la plaça del Mercadal ha servit per parlar de la burgesia i de les corbes de la Casa Navàs, les quals han estat aprofitades per fixar-se en els detalls. A la ruta s'inclouen més racons de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari