Riudecanyes restringeix l’ús de la deixalleria als veïns del poble

L’Ajuntament es va veure obligat a prendre aquesta mesura per evitar l’abocament descontrolat de residus per part de forans

12 octubre 2020 19:00 | Actualizado a 12 octubre 2020 19:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Riudecanyes ha limitat l’ús de la deixalleria del municipi. Des d’aquest estiu només hi poden accedir els veïns del poble. Segons l’alcalde, Ernest Roigé, es van veure obligats a prendre aquesta mesura «perquè semblava un abocador comarcal». L’edil explica que els residents de localitats properes aprofitàven per depositar-hi tot tipus de deixalles de manera «descontrolada».

Per poder accedir a la deixalleria, els veïns han de fer servir un password que se’ls va facilitar a tots els empadronats a Riudecanyes a través de correu postal.

Amb el tancament controlat de la deixalleria, l’Ajuntament pretén fomentar el reciclatge entre els ciutadans de la vila.

En aquest sentit, des del consistori recorden que la deixalleria és «un servei exepcional, ja que la recollida de residus es fa diàriament a domicili i la de voluminosos els primers divendres de mes», expliquen. És per això que demanen la col·laboració veïnal per fer-ne un ús responsable.

A la deixalleria s’admeten residus especials com fluorescents i llums de vapor de mercuri; bateries; dissolvents; pintures; vernissos; piles i acumuladors; neveres i electrodomèstics que contenen substàncies perilloses o bé olis minerals usats.

D’altra banda, també s’hi poden depositar paper i cartró; vidre; plàstics ferralla i metalls; fustes; tèxtils; electrodomèstics que no contenen substàncies perilloses; pneumàtics; enderrocs d’obres menors i reparació domiciliària; olis vegetals; voluminosos o residus verds (esporga).

Bon reciclatge al municipi

Cal recordar que segons les dades del 2019 de la Agència de Residus de Catalunya (ARC) Riudecanyes és el municipi que millor recicla els seus residus que genera . En total en recicla un 77,36%. El segueixen Riudecols (75,21%) i Pratdip (68,72%). Tant a Riudecanyes com a Riudecols hi ha implantat el sistema de recollida porta a porta.

Cal recordar, que fa 20 anys Riudecanyes va ser un dels primers municipis del Camp de Tarragona en posar en marxa el servei de recollida de la brossa amb el porta a porta. I des de l’actual Ajuntament estan contents amb els resultats obtinguts.

Reus on menys es recicla

D’altra banda, Reus de la comarca Baix Camp que menys recicla. A la ciutat tan sols recicla el 32,40% dels resiudus que genera. A la cua també se situen les Borges de Camp (34,66%) i Vinyols i els Arcs (36,13%). Reus ha millorat respecte al 2018 en què tan sols va reciclar el 29,86% dels seus residus. Però, tot i així, està lluny de complir la normativa europea aprovada el 2008 que per a l’any 2020 es va marcar com a objectiu reciclar el 50% dels residus dels municipis i el 65% per a l’any 2035. Aquells ajuntaments que ho incompleixin, s’enfrontaran a sancions.

Comentarios
Multimedia Diari