Riudecanyes viurà aquest dissabte l'onzena edició del Tastaverd

Entrevista a l'alcalde del municipi, Josep Maria Tost

22 marzo 2018 18:20 | Actualizado a 23 marzo 2018 18:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

11ena edició del Tastaverd. Està més que consolidat, no?
Sí, fa uns anys que pensem que està consolidada. Ara toca anar-la renovant amb la col·laboració de totes les persones i entitats que la fan possible. L’objectiu final és posar a l’abast dels qui ens en visiten un poble obert com el nostre, ple de vida i passió per la terra i les seves tradicions. El Tastaverd és, veritablement, la Fira del Sentits que promou valors comuns, productes de casa, oficis i tradicions que cal recordar. 

Alguna novetat enguany? 
Sempre tenim activitats noves i altres que mantenen el format però renoven el contingut, com les exposicions o els tallers. Hi ha motius suficients per venir per primer cop i també per tornar a visitar-nos, això ho puc assegurar. A més de l’acte inaugural, que enguany protagonitzarà la ninotaire Pilarín Bayés a les 12 del migdia, hem preparat moltes altres novetats que cal veure en viu.

Enguany la fira gira al voltant del còmic. Com casa l’agricultura tradicional i ecològica amb el món de les vinyetes?
Amb el David Sangenís, il·lustrador dels cartells del Tastaverd, pensem cada any una temàtica diferent que sigui el fil conductor de la decoració del municipi. Enguany hem apostat pel còmic perquè cada cop està més de moda i mai ha deixat d’estar-ho. D’alguna manera, és un reclam a tots els públics, perquè el Tastaverd és una activitat que no entén d’edats, com el còmic. Il·lustrar la vida i els seus moments amb dibuixos, és una activitat ben tradicional com l’agricultura. 

«Tot el poble es prepara per fer possible aquest esdeveniment, any rere any, amb l’únic objectiu de sumar en un esforç col·lectiu»

Al Tastaverd hi participa tot el poble. És l’aparador de Riudecanyes? 
El paper que juga el teixit associatiu del nostre municipi és clau. Una feina intensa que fem entre tots i les entitats que s’hi mullen des del primer moment i durant tot l’any són claus. Tots els veïns i veïnes es preparen per fer possible aquest esdeveniment amb l’objectiu de sumar en un esforç col·lectiu que té els seus fruits. 

Què ha de saber del Tastaverd algú que no hi hagi vingut mai?
Que és un punt de reunió per a totes aquelles persones que gaudeixen amb la cultura i el patrimoni, que volen passar una jornada envoltats de natura, passejant per carrers i places plenes de paradetes artesanes i d’espais que els ofereixen activitats ben diverses. El Tastaverd és apte per a tots els públics, des de persones que venen soles fins a grups d’amics i famílies senceres que pugen a Riudecanyes per passar el dia i viure els actes que preparem. A més de passejar pels nostres carrers, hi ha visites al pantà, al castell d’Escornalbou o al Centre d’Interpretació de l’Oli. Tot plegat és una proposta única i completa. 

I què en diu la gent de fora vila que ve per primer cop?
Estan encantats de venir i volen tornar perquè la passejada pels carrers de Riudecanyes, on les entitats ofereixen els seus productes i les seves degustacions de menjar, és molt agradable. Venir a passar el dia i conèixer la nostra idiosincràsia i els productes que tenim, com el nostre oli, és un regal per als amants del gaudi de la terra. 

 

Volen fer-la créixer?
Sempre hem tingut clar que el Tastaverd ha de ser una fira d’un sol dia i que ha de contemplar activitats per a tots els públics. Amb aquestes dues premisses, anem generant petits canvis com la incorporació de nous espais i algunes activitats que poden ser atractives per al conjunt del territori. Créixer en dies no és, ni de llarg, el nostre objectiu. Pensem que quan les coses funcionen bé, no cal provar segons quins riscos. Cal pensar que fer realitat el Tastaverd actual, que dura 10 hores, és un treball intens i immens per a tothom. 

Comentarios
Multimedia Diari