Riudecols repara 16 fuites d’aigua de la xarxa municipal

Els problemes amb les canonades se sumen a les restriccions que s’han hagut de fer per falta de subministrament. Ara els veïns ja poden regar, però els particulars encara no poden omplir les piscines

26 agosto 2019 08:17 | Actualizado a 26 agosto 2019 08:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi de Riudecols arrossega, des de fa un temps, problemes amb l’aigua. D’una banda, la falta de pluges i els baixos nivells dels dipòsits han obligat a establir algunes restriccions als seus veïns, amb la prohibició del reg de jardins, tant públics com privats (restricció que s’ha aixecat just fa pocs dies), i d’omplir piscines privades amb la xarxa de subministrament d’aigua municipal. D’altra, la xarxa és antiga i les canonades estan deteriorades pel pas del temps, el que ha obligat al consistori reparar més d’una desena de fuites. «Es va contractar un servei extern d’anàlisi del flux d’aigua municipal, per tal de detectar si hi havia pèrdues en algun punt de la xarxa, i es van identificar 16 fuites, que s’han anat solucionant amb molts esforços, tant humans com econòmics», expliquen fonts municipals. De fet, justament aquest passat divendres es va haver de tallar l’aigua als carrers l’Euterpe, la Parra, Catalunya, les Costes, la Carretera i a la urbanització Riu-Club per una incidència a la xarxa. A més, a la plaça de l’Església també s’ha procedit aquests dies a fer una reparació.

No obstant, les fuites són un problema més que se sumen a la falta d’aigua. «Ara ja s’han pogut restablir els nivells òptims dels dipòsits municipals», s’assenyala des del consistori de Riudecols, per la qual cosa, des de dijous, els veïns ja poden tornar a regar els seus jardins. «Tanmateix, com que el risc no es pot descartar completament, el consistori ha decidit mantenir la restricció d’omplir piscines privades amb la xarxa de subministrament d’aigua municipal», s’afegeix. Tot i la precària situació, no tots els veïns s’han assabentat de les restriccions. I és que afectava tan sols a aquells que tinguessin jardí i, encara ara, als que tenen piscina municipal. «Hi ha hagut alguns problemes amb fuites, però no en sabia res de les restriccions», admetia aquest cap de setmana una veïna.

Primavera molt seca

Les restriccions es van fer arran de la primavera seca d’aquest any i davant l’expectativa que la situació continués durant l’estiu. A més, per la Festa Major de Sant Pere, el regidor de Serveis Municipals, Personal, Medi Ambient i Agricultura, Raül Grau, va comprovar que els dipòsits municipals d’aigua estaven disminuint de forma dràstica. Va ser en aquell moment que el municipi va emprendre diverses mesures, començant per la conscienciació del problema als veïns del municipi per tal d’evitar que es malgastés l’aigua, a més de les restriccions. Segons el consistori, també s’ha pal·liat l’escassetat de reserves recuperant un pou que, des de feia anys, tenia la bomba avariada.

Comentarios
Multimedia Diari