Riudoms decreta dos dies de dol oficial 

L'Ajuntament organitzarà un acte en record i reconeixement al fill il·lustre del municipi

02 enero 2019 10:11 | Actualizado a 02 enero 2019 10:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Riudoms ha decretat dos dies de dol oficial per la defunció del compositor Joan Guinjoan, mort dimarts als 87 anys. El consistori ha col·locat les banderes a mig pal i estudia la celebració d'un acte de reconeixement, encara sense data, per recordar el fill il·lustre del municipi.

En un comunicat, l'Ajuntament expressa el seu condol a familiars, amics i veïns de Riudoms per la seva pèrdua. Nascut el 1931, Guinjoan era el riudomenc "més internacional", tot i que residia habitualment a Barcelona. Els orígens riudomencs han estat sempre molt presents a la seva obra i sempre va mantenir viu el lligam amb el poble.

L’Institut d'Educació Secundària de Riudoms porta el seu nom: Institut Joan Guinjoan Gispert. Guinjoan sempre va assistir a l’acte de lliurament d’orles de l’institut, excepte l’any passat que per raons de salut no va poder ser-hi present.

Joan Guinjoan es va formar al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i a l'École Normale de Musique de París. El seu catàleg consta de més de cent partitures i al llarg de la seva trajectòria va dirigir prestigioses orquestres arreu del món. Guinjoan va rebre nombrosos premis de composició com el Reina Sofía; els Premis Nacionals de Música, tant de la Generalitat de Catalunya com del Ministeri de Cultura, o el Ciutat de Barcelona. També va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts i fou nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari