Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Riudoms descobreix l’escultura dedicada a Gaudí

Desenes de persones es reuneixen a la plaça de l’Església per inaugurar l’obra de Joan Serramià inspirada en l’etapa adulta de l’arquitecte

F. G.

Whatsapp
Instant en què ahir es descobria l’escultura de bronze d’Antoni Gaudí. FOTO: A. Mariné

Instant en què ahir es descobria l’escultura de bronze d’Antoni Gaudí. FOTO: A. Mariné

L’escultura de bronze de l’arquitecte Antoni Gaudí ja llueix a les escales de la plaça de l’Església de Riudoms. Desenes de riudomencs es van aplegar ahir al migdia al voltant de la plaça de l’Església, tot i el fred i la pluja, per assistir a la inauguració de l’obra de Joan Sarramià inspirada en l’edat adulta de l’arquitecte. 

El mateix Sarramià, el qual manté una relació familiar amb el genial arquitecte (la seva àvia era filla d’un dels cosins de Gaudí), va explicar les dificultats que s’havia trobat a l’hora de confeccionar la seva figura. «El cap l’he repetit tres vegades perquè no hi ha fotografies de Gaudí on es vegi de cara», assegurava Sarramià, el qual també va afegir que es tracta «d’un retrat idealitzat amb el front més gran per ressaltar que era un geni i els cabells inspirats en les escultures clàssiques de l’art grec». 

L’autor va explicar que havia emprat tres mesos per fer l’estudi del cap utilitzant argila, dos mesos per a la creació del cos en escaiola i un mes per a la fosa en bronze mitjançant la tècnica de la cera perduda, amb la col·laboració de la Foneria Artística Ginfer SL de Reus.

Promoció turística
Segons explicaven des de l’Ajuntament de Riudoms la setmana passada, la ubicació de l’escultura de Gaudí a les escales de la plaça de l’Església respon a la idea de convertir-la en un referent fotogràfic i una imatge viral per a la promoció turística del municipi.

Temas

Comentarios

Lea También