Riudoms: fisioteràpia per al millor amic de l’home

El municipi compta amb el primer centre de fisioteràpia i rehabilitació per a animals de la mà de Domingo Veterinaris

07 diciembre 2019 09:58 | Actualizado a 12 diciembre 2019 09:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La clínica riudomenca Domingo Veterinaris ha ampliat, de forma recent, les seves instal·lacions per tal d’apostar per la fisioteràpia i  la rehabilitació adreçada a animals de companyia i ha creat el primer centre de la zona en prestar aquest servei. De fet, s’estén a gran part del Camp de Tarragona. «Abans de crear un espai com aquest, havíem de derivar els animals a altres clíniques llunyanes, com ara a Barcelona i la seva aparició, per tant, satisfà una gran necessitat», explica en Dídac Domingo mentre ens condueix fins al nou espai. Allà s’hi troba la veterinària especialitzada en fisioteràpia amb petits animals, Mireia Sanz, qui amb més de nou anys d’experiència com a fisioterapeuta s’ha incorporat a l’equip per tal d’atendre a tots aquells animals que ho necessiten. 

Trobem la Mireia realitzant exercicis de rehabilitació amb una gosseta, la Punxa. Recentment, tot empaitant conills al camp va tornar a casa coixa a causa d’una fractura de colze. «Ara, camina sobre tres potes i encara no posa la pota afectada a terra. Després de l’operació de cirurgia, que va anar molt bé, necessita una sèrie d’exercicis físics per reeducar la seva forma de caminar i l’hem d’ajudar amb pràctiques concretes amb l’objectiu que recuperi la seva mobilitat total. Funcionalment, va a tres potes perquè veu que va més ràpid. Hem de reeducar-la a caminar, ho fem amb una cinta on aprèn a fer el moviment complet del pas, també fem exercicis d’equilibri amb una pilota, on practica amb un terreny més inestable; i, també, apliquem electroestimulació, per treure dolor o descontracturar la musculatura per aconseguir una recuperació òptima», detalla Sanz.

Una aposta necessària

La fisioteràpia i la rehabilitació emprada en humans és un concepte habitual, com diuen Domingo i Sanz, però «en el terreny veterinari ha trigat una mica en arribar», asseguren els especialistes. «Al Camp de Tarragona trobem molts gossos de caça i que treballen al camp. També s’estan imposant molt les pràctiques esportives fetes amb gossos. Per tant, aquest servei, que està tenint molt bona acollida, era necessari, hi havia un buit. Fa poc temps que estem en actiu, però ja ens han arribat tres o quatre casos», destaca la veterinària.   
 

Comentarios
Multimedia Diari