Más de Reus

Riudoms no vol la nova ubicació del Refugi Baix Camp

L’Ajuntament considera que la instal·lació d’aquesta associació animalista al camí del Coll d’en Boch pot provocar «afectacions» al veïnat i aposta per trobar una nova localització

Diari de Tarragona

Whatsapp
El refugi d’animals Baix Camp està situat des de fa 15 anys a Riudoms.  FOTO: Refugi Baix Camp

El refugi d’animals Baix Camp està situat des de fa 15 anys a Riudoms. FOTO: Refugi Baix Camp

L’Ajuntament de Riudoms s’ha posicionat en contra que el Refugi Baix Camp s’ubiqui al camí del Coll d’en Boch. El centre d’adopció d’animals sense ànim de lucre fa una quinzena d’anys que es troba en un solar del terme municipal riudomenc, però ara l’han de deixar i feia més d’un any que buscaven un nou espai. Just fa unes setmanes havien trobat una alternativa en uns terrenys privats del camí del Coll d’en Boch, a Riudoms. Però aquest anunci ha aixecat crítiques entre els veïns d’aquesta zona.

De fet, el consistori ha fet públic el compromís d’evitar que el Refugi Baix Camp s’instal·li en aquest espai després que l’alcalde Sergi Pedret i el regidor d’Urbanisme, Xavier Gallego, hagin mantingut una reunió amb una vintena de veïns d’aquesta zona del municipi, que rebutgen tenir el centre d’animals al costat de casa. El consistori defensa, en un comunicat fet públic, que «la ubicació que es pretén situar una instal·lació d’aquestes característiques no és la més adequada» ja que «en la zona hi viu un nombre importants de veïns i es poden produir afectacions en el seu dia a dia», s’argumenta. Malgrat tot, l’Ajuntament subratlla que els serveis municipals «no han rebut cap tipus d’informació o de petició de llicència d’activitats i, en aquests moments, no està en disposició d’iniciar cap acció al respecte». Per tant, es destaca que es tracta, des del punt de vista administratiu, d’una «informació oficiosa», però, malgrat això, s’afirma que en el cas que es formalitzi la petició de llicència d’activitat, «l’alcalde ha donat les instruccions pertinents per paralitzar» lel refugi d’animals. Així mateix, fonts municipals destaquen que no s’està en contra d’aquesta associació, sinó que no es considera que aquest sigui el millor espai i que s’ha «d’estudiar una ubicació més adequada en una altra zona que no pertorbi el dia a dia de veïns.

Per la seva banda, des del Refugi Baix Camp no s’han volgut fer declaracions al respecte i que, abans de parlar amb l’Ajuntament, es consultarà a un assessor jurídic.

Cal destacar que aquesta associació sense ànim de lucre fa més de 15 anys que està ubicada al terme municipal de Riudoms i que, ara, han de deixar el seu actual solar. En la nova ubicació tenen previst portar-hi, únicament els gats, i la quinzena de gossos, donar-los en adopció.

Temas

  • Diari de Reus

Comentarios

Lea También