Riudoms potencia la figura de Gaudí per atreure més turistes

El municipi ha elaborat un pla de dinamització en el qual es preveuen 32 accions amb l’objectiu de posicionar-se i convertir-se en una destinació turística del Camp de Tarragona

22 abril 2019 15:50 | Actualizado a 22 abril 2019 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Riudoms vol posicionar-se com a destinació turística del Camp de Tarragona, la Costa Daurada i també de Catalunya, i ho vol fer de la mà de la figura de l’arquitecte Antoni Gaudí i la seva relació amb el municipi perquè, encara que la discussió entre reusencs i riudomencs sobre la procedència de Gaudí continua, no es pot negar que l’arquitecte va passar llargues temporades en aquest petit municipi del Baix Camp. 
«L’activitat agrícola i industrial de Riudoms estan consolidats, però en matèria de turisme necessita aprofitar els actius que té de manera intel·ligent», diu l’alcalde Sergi Pedret. Per assolir aquest objectiu, l’Ajuntament va encarregar un pla de dinamització i competitivitat turística de Riudoms, un document que ja està finalitzat i que posa sobre la taula un total de 32 actuacions emmarcades en quatre línies: comunicació i promoció, comercialització, millora de la competitivitat de les empreses i gestió turística.

El posicionament de Riudoms comença per la creació de la nova marca turística ‘Riudoms, vine a Gaudí’ i un portal web turístic. A partir d’aquestes bases, es volen treballar aspectes essencials per a la promoció, com la creació d’una oficina de turisme, amb previsió que s’ubiqui a la Casa Pairal d’Antoni Gaudí, una casa que, des del segle XVIII, va pertànyer a la família de l’arquitecte fins que aquest, el 1925, la va cedir a l’Arquebisbat de Tarragona. 

Aquest edifici es planteja com a punt d’inici de l’experiència turística del municipi, tot aprofitant-lo com a equipament d’informació, difusió i atenció turística. Per fer-ho possible, la previsió és ampliar les hores d’obertura de la Casa i també les seves activitats. De moment, tal com explica l’alcalde, ja s’estan potenciant les visites «obrint-lo durant els caps de setmana d’abril a setembre i creant una oferta pera les escoles». 

Un altre dels objectius del pla és integrar Riudoms en el projecte ‘Paisatges dels Genis’. Es tracta d’una proposta turística per descobrir l’essència del paisatge de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que va inspirar l’obra i personalitat de quatre genis: Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso. Actualment, hi formen part Reus, el Vendrell, Mont-roig i Horta de Sant Joan i, Riudoms, també hi vol formar part. 
«Ja estan en marxa diverses accions previstes en el pla», afirma Pedret. El municipi ja ha instal·lat una escultura de Gaudí a la plaça de l’església. També està treballant amb el web turístic i, en breus, es preveuen instal·lar 12 plafons de la ‘Ruta Gaudí Riudoms’. «També volem potenciar el nostre patrimoni, festes i tradicions», afegeix l’alcalde, que remarca la necessitat de «crear una oferta estable d’experiències per a diversos públics».

Facilitar l'obertura d'un hotel

Entre els objectius marcats en aquest pla de dinamització turística hi ha l’obertura d’un establiment hoteler al nucli antic, tot facilitant l’adequació d’establiments existents. L’objectiu és que es contribueixi a recuperar algun gran edifici del nucli i dinamitzar la zona, tot oferint als visitants la possibilitat de pernoctació.

Comentarios
Multimedia Diari