Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Riudoms realitza el tractament per reduir la presència de milpeus

Des de l’Ajuntament asseguren que la proliferació d’aquests animals no representa un perill per a la salut pública

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d’alguns milpeus que aquests dies han proliferat en algun dels carrers de Riudoms. FOTO: cedida

Imatge d’alguns milpeus que aquests dies han proliferat en algun dels carrers de Riudoms. FOTO: cedida

A través de l’àrea de Serveis Públics de l’Ajuntament de Riudoms, ahir a la nit es va realitzar el tractament a la zona afectada per reduir la presència de milpeus a la via pública. Concretament, els treballs van consistir en la fumigació de la via pública, uns treballs que s’han realitzat durant la matinada per evitar molèsties als veïns.

Des de fa uns dies, l’Ajuntament de Riudoms i alguns veïns i veïnes de la localitat havien detectat una gran proliferació de milpeus (miriàpodes) a la urbanització del Campàs.

Així mateix, davant de la preocupació manifestada també per la direcció de l’Escola Cavaller Arnau i per part dels veïns de Riudoms, els responsables municipals van realitzar una inspecció en el lloc dels fets per conèixer-ne l’abast.

Els experts van concloure que «l’aparició d’aquesta gran quantitat de milpeus tindrà una durada limitada», i des de la regidoria de Serveis Públics, que es va fer càrrec de la situació, els tècnics municipals de Riudoms van destacar que la presència dels milpeus «no és considerada com a plaga i, en principi, no representa un perill per a la salut de les persones».

Sobre l’origen de la proliferació de milpeus, des de l’Ajuntament afirmen que «no es coneix l’existència d’un focus determinat» i que és un fenomen natural que té el seu origen en diversos factors.

«Periòdicament, en les poblacions d’animals es produeixen desequilibris a causa de canvis, per exemple, en l’ambient. És un fenomen anecdòtic i, generalment, s’autoregula».

Comentarios

Lea También