Riudoms rehabilitarà les Escoles Velles per acollir les entitats del municipi

Des de l’Ajuntament expliquen que les obres, que s’executaran en dues fases, permetran que el teixit associatiu disposi d’un espai per realitzar les seves activitats 

03 junio 2018 16:43 | Actualizado a 19 junio 2018 18:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Riudoms rehabilitarà i ampliarà l’edificació preexistent que antigament es destinava a escoles municipals, popularment anomenat Escoles Velles, per acollir les entitats locals.

El consistori va adjudicar a l’arquitecta Sònia Vilella Nebot la redacció del Projecte bàsic i executiu de rehabilitació i ampliació de les antigues escoles per equipament municipal de Riudoms, d’acord amb l’avantprojecte redactat pels Serveis Tècnics Municipals.

«Les obres s’han de portar a terme, ja que és necessari per al municipi que el teixit associatiu disposi d’un espai per realitzar les seves activitats i així dotar l’equipament que actualment es troba infrautilitzat d’un ús cívic, docent i cultural», expliquen des del consistori. El projecte s’executarà en dues fases: en una primera fase s’executarà, durant els pròxims 9 mesos, la rehabilitació de la planta baixa i la planta primera, amb el nou nucli de comunicació vertical, escala i ascensor.

D’aquesta manera s’adequarà l’equipament a la normativa d’accessibilitat i a les exigències bàsiques en matèria de seguretat en cas d’incendi. Aquest nucli quedarà integrat estèticament al conjunt de l’edifici. En una segona fase s’executarà, a partir del 2019, la rehabilitació de la planta segona amb la substitució de la coberta.

La superfície construïda actual és de 1.437,57 m² i se n’ampliaran 117,99 m² (destinats a escales i ascensors, per adaptar l’edifici a la normativa actual).

Així doncs, l’edifici passarà a tenir una superfície construïda de 1.555,56 m². El pressupost base de licitació de la contractació per a la primera fase es fixa en la quantitat de 463.526,85 euros (IVA inclòs) i el de la segona fase 239.979,01 euros (IVA inclòs).
Participació de les entitats

Des del consistori destaquen que el projecte de reforma de l’espai de les Escoles Velles s’ha fet de la mà de les entitats de Riudoms. Josep Maria Cruset, alcalde Riudoms, afirma que «el projecte de rehabilitació de l’edifici de les Escoles Velles és un dels objectius prioritaris d’aquest mandat», i subratlla que «amb aquest projecte contribuïm a reforçar el suport i el treball del teixit associatiu del poble, que és un dels actius més fort i més importants de Riudoms».

Cruset destaca que «aquest projecte reflecteix molt bé la feina que fa el govern municipal treballant amb les entitats del municipi, ja que el disseny dels espais s’ha fet comptant amb l’opinió de les associacions i amb una anàlisi comuna de les necessitats de cadascuna d’elles».

De fet, durant el primer trimestre d’aquest any, tots els regidors del govern municipal van mantenir contactes bilaterals amb les entitats i associacions del seu àmbit d’actuació per informar d’aquest projecte i per valorar conjuntament les necessitats d’ubicació, d’espai i de mobiliari de les entitats.

Cada entitat de Riudoms, doncs, ocuparà un espai que els autors del projecte arquitectònic han adaptat a les característiques de cada associació (nombre de membres, tipus d’activitat, material per emmagatzemar, etc.) i a l’ús al qual volen destinar aquest espai. A la primera planta també hi haurà una sala de reunions amb capacitat per a més de 100 persones que es destinarà a trobades, xerrades, formació, etc. i serveis. 

D’aquesta manera, el consistori ha trobat la solució perquè cada entitat o associació compti amb un espai per poder desenvolupar les seves activitats. «El projecte de reforma de la planta baixa i el primer pis de les Escoles Velles, es completarà amb l’adequació de l’antiga Llar d’Avis, situada a la plaça de l’Església, on s’ubicaran altres entitats de Riudoms».

Comentarios
Multimedia Diari