Riudoms reviu l’Agonia de Jesús, amb les Set Paraules

La reflexió va anar a càrrec d’Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense

Joan Boronat

Whatsapp
El temple de Sant Jaume es va sumir en la penombra a la representació de l’Agonia de Jesús.  FOTO: Alba Mariné

El temple de Sant Jaume es va sumir en la penombra a la representació de l’Agonia de Jesús. FOTO: Alba Mariné

Al igual que aquell primer Divendres Sant, en què «cap al migdia la terra s’enfosquí»com relata l’evangelista, també ahir al migdia el temple renaixentista de Sant Jaume de Riudoms es va sumir en la penombra i el silenci total, de tanta gent, va voler assistir als peus del tronc august de la creu, a la representació de l’Agonia de Jesús i predicació de les Set Paraules, la reflexió al voltant de les paraules recollides en els evangelis, que Jesús pronuncià  clavat a la creu, abans de lliurar el seu esperit.

Aquest muntatge escènic es ve representant anualment des de 2010 i  ahir es va constatar com manté viu l’interés dels riudomencs que l’han fet seu, que transporta amb el silenci, la sobrietat i el respecte, al més profund dels sentits de la gent.

Els armats també van ser protagonistes a Riudoms. FOTO: Alba Mariné

Al presbiteri, el Sant Crist de la Confraria de la Sang, l’epicentre del misteri; la Verge, Sant Joan, l’armat que apropa l’esponja xopa de vinagre al Crist assadegat, i una quinzena de persones del poble jueu de testimonis... La prèdica de les Set Paraules va anar a càrrec d’Andreu Muñoz, arqueòleg i director del Museu Bíblic Tarraconense que va incidir en el sentit cristià de la passió i mort de Jesús.

En paraules  seves: «el fet de la resurrecció de Crist transforma el sentit de la història, i a la humanitat li ha estat conferida una visió de transcendència que fa intel.ligible el sentit final de la vida i la mort per sempre».

L’escenificació de les frases pronunciades per Jesucrist van anar acompanyades de la Coral Dolça Catalunya, amb la col.laboració de diferents músics i cantants riudomencs, fins arribar al final quan el capità dels armats posa en posició la llança per traspassar el costat de Crist.

Després del via crucis del matí a Sant Antoni i previ al trasllat del Sant Crist a la capella de la Verge Maria de Gràcia, va tenir lloc el simbòlic i popular acte de ‘matar la serp’ a la plaça de l’Església, honor que en- guany va recaure en la persona de Encarna Delgado, en reconeixement a la seva col·laboració com a modista en la Setmana Santa.

 

Temas

Comentarios

Lea También