Riudoms s’afegirà aquest octubre al projecte comarcal la Bona Brossa

Serà el municipi més gran en participar en el programa social del Consell del Baix Camp

02 septiembre 2019 08:40 | Actualizado a 08 septiembre 2019 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Segons les dades publicades per l’Agència Catalana de Residus, Riudoms es troba entre els 50 municipis que presenten el percentatge més elevat de recollida selectiva del total de 184 pobles i ciutats del territori tarragoní. Concretament, les xifres d’aquest municipi del Baix Camp indiquen que el 57,34% dels residus es reciclen. Un percentatge molt pròxim a la xifra marcada per la Unió Europea de cara al 2020, un 60%.
L’alcalde riudomenc, Sergi Pedret explicava que s’està fent un treball per fases: «s’ha incidit molt en grans productors dels polígons i jardiners per arribar aquest percentatge, era la primera fase.

Ens queda la feina pendent del reciclatge urbà, és la gran assignatura que afrontarem amb la campanya de la Bona Brossa».Això serà al mes d’octubre. El projecte del Consell Comarcal del Baix Camp és un sistema a partir del qual els diners estalviats generats per l’augment de la recollida selectiva es destinaran a programes socials i de salut pel mateix municipi, en el cas de Riudoms a associacions per la investigació contra el càncer. Serà el municipi més gran en participar en el programa on ja hi ha l’Aleixar, Vilanova d’Escornalbou i Maspujols.


L’Ajuntament vol aconseguir que el poble s’impliqui de ple en el repte de ser un dels municipis amb el percentatge de reciclatge més elevat, és per això que, a finals de maig, en una segona fase, es van renovar tots els contenidors d’escombraries per fer més eficient el procés de recollida selectiva. Per incentivar la participació, Riudoms regalarà un cubell per als residus orgànics i de tres brosses diferenciades per vidre, paper i resta. «S’està treballat per definir les opcions de recollida dels estris. Un punt físic serà l’Ajuntament, també volem impulsar una acció popular relacionada amb el medi ambient. Potser recuperem la plantada d’arbres en zones verdes» avançava l’alcalde.
 
Porta a porta
A falta de polir els últims detalls amb els alumnes de l’Institut Joan Ginjoan del municipi, implicats de ple en l’impuls del projecte la Bona Brossa, l’alcalde Sergi Pedret ja pensa en accions futures: «hem de treballar per començar a conscienciar que la gent separi molt bé a casa per tenir un alt percentatge, així en un futur no molt llunyà podrem parlar amb porta porta».


Aquest sistema de recollida es va aplicar a 196 municipis de Catalunya el 2018 i va fer augmentar en un 144% la recollida a Riudecols. Segons Pedret, «Riudoms ha de ser pioners en el reciclatge i acabar aplicant el porta a porta en pocs anys. És el passat i futur del reciclatge i el món».

Comentarios
Multimedia Diari