Riudoms s'estrena com a plaça castellera

La Colla Jove de Tarragona va poder fer l’aleta als primers catells de vuit pisos de la temporda, amb el 4de8 i el 3de8 i els Xiquets de  Reus van fer el 3de8 com a castell més destacat. La Vella posa en escena el 5de8 i el 2de8 amb folre

29 abril 2019 12:15 | Actualizado a 30 abril 2019 18:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sembla que la temporada ja comença a agafar un altre color després de Sant Jordi. Ahir al migdia a la plaça de l’Om de Riudoms es van citar tres de les colles més importants del territori, amb la Vella de Valls, la Jove de Tarragona i els Xiquets de Reus.

En una diada de recent creació amb motiu de Sant Jordi, els rosats no van dubtar en començar a avançar feina i van completar el 2de8 amb folre a primera ronda, després que fossin els Minyons de Terrassa els qui l’estrenessin dimarts passat.

El castell folrat va pujar pausat i mantenint les bones mides en tot moment, exceptuant el moment de la traspassada de l’enxaneta que va haver-hi algunes rebrincades de més, però que van salvar demostrant el gran domini que van agafar a aquesta estructura l’any passat amb el 2de8 net.

A segona ronda van voler ser els primers aquesta temporada amb el 5de8 i així va ser, quan van descarregar-lo a la primera. Per tancar la diada van fer el 4de8 que en poques diades ja podríem veure’l amb un pilar al mig. Com a curiositat, tant el 2 folrat com el 5de8 eren els primers vistos a la vila de Riudoms en l’època moderna.

La Jove de Tarragona, per la seva banda, encara no havia tret els castells de vuit pisos enguany i va apostar per la diada d’ahir per estrenar-los i per partida doble. Van obrir amb el 4de8 que en el moment de l’entrada de la canalla va perillar a l’altura de quarts, però van poder-lo salvar sense problemes. A segona ronda van descarregar un 3de8 amb molta facilitat i van tancar la diada amb el 5de7.

Els tercers en actuar van ser els Xiquets de Reus, en una diada que actuaven d’amfitrions. Els de la camisa avellana van voler aprofitar l’actuació per seguir rodant castells. Van obrir de 2de7, que ja en porten uns quants, i que ja tenen ganes de pujar-lo un pis. El 3de8 de segona ronda els va causar algunes complicacions, ja que la rengla no estava treballant còmodament, però van poder descarregar-lo, apuntant-se el tercer 3de8 del curs. Van acabar amb el 4de7 per estrenar peces als pisos superiors.

Totes tres colles van acabar la diada realitzant diversos pilars de 4 i de 5 de comiat i amb un pilar al balcó.

Diada a Altafulla i Torredembarra

Ahir al migdia també va haver-hi actuacions a les places d’Altafulla i Torredembarra per celebrar Sant Jordi.

A Altafulla, els Nens del Vendrell no van atacar finalment el castell de 8 i es van conformar amb castells de la gamma alta de set pisos. Qui sí que va estrenar-se van ser els Castellers d’Altafulla amb el 3de7 i van acompanyar-ho del 3de6 amb el pilar, el 2de6 i el pilar de 5. Al costat d’aquestes dues colles actuaven els Xiquets de Cambrils que van fer el 2de6, 3de6 i 3de6 amb el pilar.

A la població veïna de Torredembarra els Nois de la Torre van ser els únics que van fer un castell de set pisos en forma de 3de7 i els Xiquets de Vila-seca hi van estrenar el 2de6. Les dues colles van completar l’actuació amb castells de sis pisos. Les altres dues colles que hi van actuar van ser els Bous de la Bisbal del Penedès i els Castellers de Cerdanyola que van portar castells de la gamma de sis pisos.

Comentarios
Multimedia Diari