Riudoms, seu del concurs d'enceses de Catalunya

La colla de Diables serà l'amfitriona al mes de maig

07 marzo 2019 12:23 | Actualizado a 11 marzo 2019 20:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya ha donat a conèixer els participants a la segona edició del Concurs d’Enceses de Catalunya, que se celebrarà el 4 de maig a la localitat de Riudoms, al Baix Camp. Les colles, provinents d'arreu del territori, competiran en dues rondes per crear el millor espectacle de foc.

A la jornada festiva participaran un total de 8 colles: Diables de Manresa - Xàldiga, Diables de les Borges Blanques - Grup Recerca, Diables Foc i Gresca (Tarragona), Diables Voramar del Serrallo (Tarragona), Diables de la Creu Alta de Sabadell, Diables de Terrassa, Ball de Diables dels Monjos-Spantus, Ball de Diables de Ribes - Colla Jove.

Les colles participants han estat escollides a través d’un sorteig celebrat el passat 10 de febrer a Sant Sadurní d’Anoia entre totes que s’hi van inscriure correctament al concurs.

El Concurs Nacional de Riudoms seguirà el format de l’any passat, amb una doble ronda de competició. La primera serà una ronda lliure i sense restriccions, en la qual les colles podran disposar de tota la pirotècnia que desitgin per realitzar l’actuació. La segona serà sorpresa i els participants l’hauran d’afrontar de manera improvisada, disposant únicament del material pirotècnic que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició.

La primera edició del concurs, que es va celebrar el 10 de març a Picamoixons, a l’Alt Camp, va aplegar 470 diables d’onze colles participants i prop de 2000 assistents de públic. La Colla de Diables i Tambors lo Golafre, de Tortosa, va guanyar el primer premi la Colla de Diables de Riudoms i la Colla de Diables La Vella de Gràcia es van fer amb el segon i tercer, respectivament.

Comentarios
Multimedia Diari