Riudoms sotmet a decisió ciutadana diferents projectes locals

La consulta inclou propostes d’entitats i inversions prioritàries al pressupost de 2019

21 agosto 2018 09:49 | Actualizado a 21 agosto 2018 09:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de fa quatre anys, l’Ajuntament de Riudoms impulsa, coincidint amb la Fira de l’Avellana, una consulta ciutadana sobre projectes municipals i projectes de les entitats i associacions locals. Segons explica el regidor d’Hisenda, Cultura i Participació de l’Ajuntament de Riudoms, Jordi Domingo, «la consulta ciutadana ens permet recollir l’opinió dels veïns respecte a diversos temes», i afegeix que «a Riudoms hi ha al voltant de 2.500 famílies, i s’envien dues enquestes per família». Sobre la participació, Jordi Domingo detalla que «vam començar amb unes 400 persones i preveiem arribar a unes 800 enguany. Això pot representar entre un 15 i un 20% de la població major de 16 anys».

Inversions prioritàries
Una de les qüestions que ha inclòs la consulta ciutadana d’enguany ha estat sobre inversions prioritàries en el pressupost de 2019. Es destinarà una partida de 20.000 euros a aquelles actuacions escollides pels veïns a través de la consulta. «Intentem que hi hagi diversitat, no tot són obres. Enguany, per exemple, hi ha projectes d’àmbit cultural i turístic com és el cas de la implantació d’una visita virtual de la Casa Gaudí o la digitalització i catalogació de l’arxiu històric de Riudoms, que necessiten uns recursos econòmics per poder-se fer efectius», confirma. La llista d’actuacions la completen la construcció d’un nou parc per a gossos; la remodelació dels jocs infantils de les places del poble; l’ampliació de l’skatepark ubicat al camp de futbol vell; l’arranjament de l’entorn de l’ermita de Sant Antoni; la instal·lació d’aparells de gimnàstica en un espai públic del poble; l’habilitació del camí de la mina de Sant Jaume per passejar-hi; i la remodelació de l’equipament de la pista esportiva de la Sort. «La consulta recull les necessitats que han sorgit, al llarg de la legislatura, per part dels veïns i de les regidories. Sotmetre’ls a votació permet establir prioritats», confirma Jordi Domingo.

El regidor, Jordi Domingo, destaca que «la participació ciutadana és una línia a seguir perquè la gent vegi que les seves voluntats també es compleixen».

Projectes d’entitats
A través de la consulta, els veïns poden participar en l’elecció dels millors projectes presentats per les entitats i associacions del municipi. «Cada entitat decideix voluntàriament si vol participar i optar a aquestes subvencions extraordinàries. Són lliures de manifestar, cada any, quin projecte volen exposar per poder obtenir la màxima puntuació i el màxim premi», detalla el regidor. En aquest sentit, s’ofereix una dotació econòmica extra per a 4 projectes de 1.000 euros i 4 projectes de 500 euros que siguin de més interès per als veïns. Enguany, han concursat 13 projectes de caràcter social, cultural, educatiu, esportives, etc.
En la consulta ciutadana també s’ha inclòs una pregunta sobre el nom amb el qual es vol batejar l’edifici de les Escoles Velles, que acollirà diferents activitats formatives i entitats de Riudoms. Les Escoles Velles; Hort del Camp, en referència al nom de la partida on es va construir l’edifici; Pompeu Fabra, atès que enguany es commemora el 150è aniversari del seu naixement; o Muriel Casals, en reconeixement a la tasca com a presidenta d’Òmnium Cultural són les opcions que es van poder votar. «Amb aquesta pregunta s’inclou un aspecte que creiem d’interès que ha d’haver-hi certa participació ciutadana», argumenta el regidor d’Hisenda, Cultura i Participació.

Per últim, destaca que «la participació ciutadana és una línia a seguir perquè la gent vegi que les seves voluntats també es compleixen». 

Comentarios
Multimedia Diari