Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Ganxet Pintxo

Roger Murtró: «Hem pogut créixer amb els nostres clients A Reus»

Més que tapes, el segon establiment del xef, innova amb més tècniques culinàries i vol sorprendre els clients

Cristina Valls

Whatsapp
Roger Murtró, copropietari del restaurant Més que tapes, amb una tapa. Foto: A. Mariné

Roger Murtró, copropietari del restaurant Més que tapes, amb una tapa. Foto: A. Mariné

El xef Roger Murtró va començar la seva aventura culinària el 2005, quan va obrir el seu restaurant Tapes i tapes. Al cap de cinc anys, es va atrevir a incrementar la seva activitat amb un altre establiment: Més que tapes.

«El meu desig quan vaig començar era treballar de valent i emprendre amb el que m’agradava fer: innovar a la cuina. Un cop assolit l’objectiu, de sobte, se’m va acudir obrir un segon local. Aquest cop, volia pujar el nivell. Una aposta aferrissada que va estar marcada per nombrosos canvis.

La primera resposta de la gent no va ser l’esperada, però vam deixar uns anys reposar la idea i ha acabat quallant. No era una altra que oferir una cuina basada en menús de degustació», comença explicant la seva història el cuiner Roger Murtró, copropietari dels restaurants Tapes i Tapes i Més que tapes, que lidera juntament amb el seu germà Marc.

Una de les metes a les quals han pogut arribar els dos germans, després d’un llarg recorregut, ha estat la de mantenir la mateixa filosofia culinària a ambdós llocs.

«Al primer local, vam començar amb un tipus de menjar informal per compartir amb tapes més tradicionals. El negoci va agafar embranzida i va acollir molta gent també. Va ser llavors quan vaig suggerir al meu germà Marc que em donés un cop de mà. Vam acabar sent socis i no ens va mancar el treball», continua.

Més que tapes va néixer amb vocació transformadora, fixada en l’elaboració de menús de degustació. Aquests han anat evolucionant i adquirint cert nivell, una experiència on el client també ha participat. És a dir, com a degustadors també aprenen.

«Ells comencen amb un menú base dedicat als novells que reserven per primer cop i s’elaborarà una fitxa amb possibles al·lèrgies i els seus gustos per començar a treballar. D’aquesta manera, tenim una base de dades dels nostres clients», diu Murtró. 

Les preferències dels clients

«En una segona reserva, el menú serà diferent. No és personalitzat, sinó que sorprenem els clients tot jugant amb els paràmetres fixats per ells mateixos inicialment», detalla Roger Murtró. Segons el xef, una de les qüestions amb les quals més gaudeix és treballant els petits detalls. Els coberts en són un exemple.

«Cada passeig gastronòmic pot anar amb coberts o sense. Quan el client veu que ha de fer servir ara unes pinces i després les mans, es queda bocabadat», detalla. Un cop servits els plats, els cuiners ofereixen una explicació sobre la preparació i la forma de menjar l’àpat als comensals. 

«A banda de venir a menjar, la gent reflexiona, s’encurioseix i aprèn. És una forma diferent de concebre la cuina, no a tothom li encaixa», completa Roger Murtró. Una de les peculiaritats dels establiments dels germans és aquest coneixement aprofundit de cadascun dels seus clients. 

«Tenim gent que ens visita de forma habitual i des de fa una pila d’anys. Hem anat acompanyant-los en el seu procés de coneixement de les nostres elaboracions. Amb la qual cosa, a banda d’experimentar amb els productes, també han conegut característiques culturals, tendències i formes de cuinar procedents de diferents racons del món.

El que hem aconseguit ha estat que hem pogut créixer amb els nostres clients. Ells han pogut compartir-ho tot amb nosaltres. Amb el  menú de tapes de la Ganxet Pintxo, hem volgut condensar una mica tota la nostra essència», conclou.  

Temas

Comentarios

Lea También