Romanços pel centre de Reus

El carro del Bravium va passejar per les places els poemes basats en la producció literària reusenca de fil i canya del segle XIX. Altres actes van ser l´assaig dels Xiquets o la visita nocturna al campanar

19 mayo 2017 18:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ciutat de Reus intensifica, jornada a jornada, els seus actes amb motiu de les festes de Misericòrdia, que viuran el seu màxim apogeu aquesta cap de setmana, vigília i festivitat de la Mare de Déu de Misericòrdia. Un dels protagonistes de la tarda d’ahir va ser el Carro dels Romanços, una activitat recuperada fa quatre anys per Bravium Teatre, que està basada en la rica producció literària reusenca de fil i canya del segle XIX.

Aquesta tradició va oferir un tomb pels carrers del centre de la ciutat. Mentre gaudien del camí, el públic va poder conèixer la història que s’amaga sota aquests poemes, que troben el seu origen en la cançó de gesta, unes epopeies medievals divulgades per joglars ambulants.

En els seus recitals, tal i com es va poder comprovar ahir al vespre, parlaven de moments gloriosos protagonitzats per famosos de l’època. Mentrestant, la imaginació i la fantasia deformaven la realitat i creaven llegendes insòlites. D’aquestes històries, alguns fragments es van desprendre per convertir-se en poemes independents, que més tard adop- tarien el nom de romanços.

La cercavila del carro va sortir del carrer de la Pressó, davant de la seu del Bravium Teatre, i van actuar a la placeta del carrer del Vidre, la plaça de David Constantí, la plaça de les Basseis i la plaça de Sant Pere.

La jornada d’ahir va viure altres moments interessants, com la visita nocturna que es va organitzar al campanar de la Prioral. Per tercer any consecutiu, els campaners de Reus van explicar la seva tasca i el públic assistent va poder gaudir de nit de l’espectacular mirador de la ciutat que és el campanar.

Per la seva part, els Xiquets de Reus van fer ahir a la nit un assaig especial a la plaça del Mercadal per preparar la diada de Misericòrdia. Els membres de la colla van poder portar els seus amics per participar en l’assaig i entre aquests es va sortejar un regal. L’assaig va finalitzar amb frankfurts i cerveses per a tothom.

La jornada de Misericòrdia també serà especial, ja que els més petits podran gaudir del Seguici Petit de la ciutat. A les sis de la tarda, des de la plaça del Mercadal, sortirà la cercavila amb els elements petits del seguici, per recórrer els carrers del centre de la ciutat fins arribar una altra vegada al Mercadal.

Comentarios
Multimedia Diari