Samyula, melodies per a una millor qualitat de vida

La reusenca Samanta Yubero, pianista i biòloga, crea cançons instrumentals d’estil neoclàssic. La compositora defensa l’art per generar un diàleg intern, allunyar l’estrès, «gaudir i ser més feliços»

Gloria Aznar

Whatsapp
Samyula, melodies per a una millor qualitat de vida

Samyula, melodies per a una millor qualitat de vida

«La meva intenció és ajudar a millorar el benestar de les persones, que la meva música els pugui proporcionar un espai de temps en què tornar a reconnectar amb elles mateixes. Perquè vivim en un món on estem hiperestimulats, on tot és per ahir i anem corrents amunt i avall, en què un percentatge significatiu de la població està estressada i un 25% pateix depressió». La reusenca Samanta Yubero (samyula.com) és artista, intèrpret i compositora de cançons instrumentals d’estil neoclàssic. I també biòloga. 

«Vaig estudiar durant deu anys en el conservatori de Reus i quan vaig acabar hi havia aquella cantarella que era molt complicat per a un músic guanyar-se la vida. Així que vaig optar per fer biologia a Barcelona», conta des de la ciutat on es va establir després d’acabar els estudis als EUA i a la Pompeu Fabra, entre altres llocs. No obstant això, la seva formació en ciències no va impedir que continués treballant en la seva passió. «Sempre he compost. M’agrada molt i m’ajuda a expressar els meus sentiments, a estar més tranquil·la. Per a mi és un llenguatge. Em deixo emportar i em surten les melodies», revela. 

El seu primer EP és ‘Your roots and the sky’ i ara també treballa amb la discogràfica italiana Halidon Music, amb la qual seguirà la seva línia i compondrà per a nens i nenes.


Samanta, Samyula de nom artístic, toca el piano. «Un d’acústic, amb auriculars, per no molestar els veïns ni tampoc la família», ja que per crear arrenca les hores a la matinada. «L’única fórmula que he trobat per poder conciliar és aixecar-me a quarts de sis del matí. És una rutina», diu. Un cafè acompanyat de pensaments positius, una mica de meditació i la màgia de les tecles.

Samyula.

La inspiració, però, no sempre acudeix quan se la crida. «Intento escoltar molta música perquè penso que és molt important tenir uns referents», sosté. Entre ells, Ludovico Einaudi, Rachel Portman, James Newton Howard, Hans Zimmer, Michael Nyman o Marx Richter. 
En un primer moment Samyula penjava les seves creacions en plataformes gratuïtes com ara YouTube i Spotify fins que va fer un pas més i va contactar amb el productor musical Josep Lladó, amb el qual va connectar ràpidament. El seu primer EP Your roots and the Sky es va gravar a Aurha Studio


Una discogràfica italiana
La Samyula té un contracte amb la discogràfica italiana Halidon Music, amb una àmplia trajectòria amb artistes de perfil neoclàssic «i una comunitat d’oients molt fidel». Amb Halidon la reusenca continuarà amb les cançons amb piano i orquestra i a més a més compondrà unes altres destinades als nens i nenes, així com d’estil cinematogràfic. També treballa en un CD recopilatori dels 10 temes que s’han publicat fins ara, i com a recull del 2020.

Hi ha maneres per poder viure millor, per poder gaudir més de les coses i ser més feliços. Una d'elles és la música

Música per a l’ànima i per a una millor salut, especialment mental. En aquest sentit, la Samyula explica que els seus estudis de doctorat li van permetre avançar en el coneixement de què passa en l’organisme a nivell biològic quan domina l’ansietat. Va ser aleshores que va estudiar amb profunditat «el sistema serotonèrgic, directament implicat en l’estat d’ànim».

Així, explica que «l’estrès activa un mecanisme biològic que impedeix que el nostre còrtex pre frontal treballi adequadament. Aquí és quan ens bloquegem i això fa que no puguem desenvolupar el potencial que tots tenim». Per tot plegat, la compositora defensa que a part de les farmacològiques, «hi ha maneres per poder viure millor, per poder gaudir més de les coses i ser més feliços. I crec que aquí entra en joc trobar espais per a nosaltres mateixos, per generar un diàleg intern, amb tècniques de relaxació. Una d’elles és la música», conclou.

La seva música es pot escoltar a:

https://open.spotify.com/artist/6fP1wfaVmYOX7XY3VCIAFd 

www.instagram.com/samyula

www.facebook.com/Samyulamusic

Temas

Comentarios

Lea También