Sanromà: «Sant Pere és veure el mercadal amb vida pròpia»

Entrevista. L’expresident de la Cambra de Comerç farà el pregó de la Festa Major de Sant Pere 2019, el 24 de juny a les 20 h. Llicenciat en Ciències Econòmiques, ha participat en diferents projectes empresarials

21 junio 2019 08:48 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Què suposa haver estat escollit pregoner?

És el súmmum. És una de les millors coses que ens pots passar als que som de, com dic sempre, ‘Reus Reus’. És un gran honor i també una gran responsabilitat. He estat mirant totes les persones que han estat pregoneres en els anys anteriors i totes tenen una trajectòria importantíssima.   

Ho veu com un reconeixement a la seva trajectòria professional?

Entenc que l’elecció de la meva persona és un reconeixement, no només a mi, sinó a la Cambra de Comerç. Encendré la Tronada en representació de tots els membres de la Cambra de Comerç, que són els grans protagonistes.

Té el discurs preparat?

Hi he treballat en les darreres setmanes i ara ja el tinc acabat.

«Encendre la primera Tronada és com una culminació. Des de petit que m’agraden els coets de tota mena i l’olor de pólvora»

Què intentarà transmetre amb el pregó?

L’he estructurat en dues parts. Una està basada en les vivències personals i familiars de com he viscut la Festa Major en la meva infantesa, adolescència, amb la meva dona i després amb les meves filles. Una Festa Major que sempre he viscut en primera persona. Per mi Sant Pere ha sigut una festa molt important, que va més enllà del que és una festa normal. Sempre he intentat participar el màxim possible. D’altra banda, i com dèiem abans, el pregó va molt lligat a la Cambra de Comerç, així que a la segona part del pregó parlaré de grans empresaris que hi ha hagut a la ciutat. Perquè a Reus hem tingut la sort de tenir de gent il·lustre i grans persones en àmbits tant diferents com pot ser l’arquitectura, pintura, literatura, política... i Reus també ha tingut grans empresaris. Així que voldria reivindicar el paper d’aquestes persones que han contribuït en el que és la ciutat. 

A més del pregó, a continuació encendrà la primera Tronada. Què representa aquest moment?

Sempre he sigut, des de petit, una persona molt ‘coetera’. M’agraden molt els coets de tota mena, l’olor de pólvora... Per tant, per a mi, encendra la Tronada és com culminar la meva trajectòria. 

Hi ha algun acte de Sant Pere que li agradi molt?

Les nostres festes majors estan centrades a la plaça Mercadal, i quan el Mercadal està ple de gom a gom, crec que aquell és el moment més important de la Festa Major, quan la plaça té vida pròpia, plena de colors i lluminositat. I si he de destacar un element, sempre he sigut de la Vitxeta. Em té el cor robat. Això no passa amb la meva família. Les meves filles són més del gegant Indi i la Mulassa. 

Quins records té de la Festa Major de quan era petit?

Era molt diferent. No hi havia l’actual varietat de grups. Recordo els Nanos, la Mulassa, els Gegants... També recordo les festes majors de quan passava de la infantesa a l’adolescència, i anava a les berbenes, com la del Reus Deportiu o la dels Ploms... Els clubs portaven les millors estrelles internacionals que hi havia al moment. Amb molts que ens vam conèixer en aquelles berbenes, la nostra amistat ha perdurat.

Comentarios
Multimedia Diari