Sant Fèlix pot veure el 2de8 sense folre per part de les quatre colles

La Colla Joves vol la millor diada de la temporada i la Colla Vella revalidar els dos castells nets

30 agosto 2018 08:43 | Actualizado a 30 agosto 2018 09:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Diada castellera d’alt nivell. Aquest dijous a Vilafranca del Penedès es tornarà a viure una de les diades més esperades de l’any, la Diada de Sant Fèlix. Enguany, les 4 colles participants arriben en estat de forma molt diferents, però són quatre colles d’alt nivell i per tant, s’hi esperen veure grans castells per part de totes les formacions.

Els Minyons de Terrassa no arriben en el seu millor moment, però per ells, Sant Fèlix és una de les diades més especials i on segur que s’hi entregaran en cos i ànima.

Els malves porten un programa ambiciós, ja que vol sumar el seu primer 2de8 sense folre descarregat del seu historial. De les 4 colles que l’han provat, és l’única que no l’ha carregat encara, però en els darrers assaigs l’ha completat sencer diverses vegades.

L’altre castell que enguany l’hi tenen ganes, és el 2de9 amb folre i manilles, que han carregat en dues ocasions aquesta temporada i els podria servir per obrir la diada i donar la motivació necessària.

El tercer castell es barreja entre el 3 i 4de9 amb folre o el 9de8. A la ronda de pilars podrien estrenar el pde7 amb folre.

La Colla Vella i els Verds volen descarregar el primer 4de10 amb folre i manilles fet  a Vilafranca

La Vella arriben en un estat de forma excepcional i diada rere diada es van consolidant com a la colla que marcarà el ritme durant tota la temporada. Aquest dijous arriben amb tots els grans castells en cartera.

El castell de 10 podria ser la seva carta de sortida i en forma de 4de10 amb folre i manilles, castell que cap colla l’ha aconseguit descarregar mai a Vilafranca del Penedès.

El 2016, la Vella ja el va provar sense sort, en un intent en què es va enfonsar abans que sonessin gralles. A partir de segona ronda, els rosats no descarten anar amb el tercer 2d8 sense folre de la temporada, castell que ara farà 15 dies van descarregar al 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca, precisament a la plaça de la Vila, i d’una forma impecable.

El tercer castell podria ser el 4d9 sense folre, que dissabte passat al Catllar van estrenar i que han descarregat a 3 Sant Fèlix de forma consecutiva. Els vallencs no descarten estrenar el pde8 amb folre i manilles, en què el quart del pilar s’estrenaria.

La Colla Joves enguany està sent molt criticada per la seva temporada irregular però com sempre es diu, La Joves és la Joves, i per Sant Fèlix hi van amb tot el que tenen. Ja sumen dos 2de8 sense folre descarregats i un carregat, un d’ells que estarà guardat a la memòria, com és el que van fer a La Bisbal del Penedès d’una forma excepcional i que semblava que fos un castell fàcil.

I precisament aquest castell és el que podria obrir la seva diada, ja que l’hi tenen confiança i la mida ben apressa i té el plus de motivació que seria el primer que descarregarien a Vilafranca del Penedès.

S’ha especulat que podrien dur el 3de9 sense folre a plaça, castell inèdit fins al moment, ja que dimarts passat van descarregar el 3de8 net sencer a l’assaig, però els vermells són conscients de la magnitud d’aquest castell i prefereixen seguir treballant-lo per dur-lo amb les màximes garanties.

El 5de9 amb folre sí que serà el castell que tenen ganes de dur a plaça i ho faran, després que el provessin a La Bisbal i que el van haver de desmuntar, però que els va servir per detectar els problemes i que aquestes setmanes han corregit a l’assaig.

Si aquests dos castells van bé, el 2de9 amb folre i manilles seria el tercer castell i farien la millor diada de la temporada. El pilar de 7 folrat, que han renovat pels pisos superiors, tancaria el seu Sant Fèlix.

Els Castellers de Vilafranca actuen a casa seva, per la seva Festa Major i amb ganes de demostrar el perquè han estat durant molts anys al cim casteller. Aquesta temporada ja han descarregat el 3de10 amb folre i manilles i dijous volen tornar a fer-ho i per obrir l’actuació.

A partir de segona ronda arriben els dos grans objectius, el 2de8 sense folre i el 4de10 amb folre i manilles.

El 2 enguany també l’han completat a l’assaig, com les altres tres colles, i fins fa poc eren els únics que l’havien pogut descarregar en una actuació.

El tercer castell és el 4de10 amb folre i manilles, castell que fa tota la temporada que el preparen a Cal Figarot, el seu local d’assaig, i que no s’ha descarregat mai a Vilafranca del Penedès. Per tancar la diada optaran pel pilar de 6 o pilar de 7 folrat, aparcant el de 8 emmanillat.

Comentarios
Multimedia Diari