Sant Pere: el Seguici festiu de Reus des dels ulls d'un nen

El Seguici petit converteix els nens en els grans protagonistes del dia previ a l'Anada a Completes i l'escalf de la segona Tronada

28 junio 2019 09:35 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els carrers de Reus van convertir-se en l'escenari on els més petits eren els protagonistes de l'obra de la festa major. Per dinovè any consecutiu, els tresors de la casa van sortir al carrer per descobrir què se sent quan no només mires el Seguici festiu sinó que els vius des de dins. "Els nens són els que més viuen la Festa Major, el dia d'avui els honora", va explicar el Francisco Flores, que mirava expectant les diferents colles. 

El Guillem Sugranyes, vestit de Diable de dalt a baix, només té quatre anys, però ja té clar que de gran vol ser timbaler dels Diables. «Ell està molt il·lusionat. Fa dies que ho espera i ja ha arribat el moment on sortirà a fer de timbaler amb els seus companys de colla», va explicar la seva mare.

I amb la il·lusió de la primera vegada, el Guillem i la resta de Diables van inaugurar el Seguici Petit a repic de timbal i espurnes de foc. Ni tan sols la calor va evitar que l’olor de pólvora que es respirava a la plaça atragués als més petits a descobrir el foc. Encara que, alguns infants com la Judit Blanco, de sis anys, van resistir-s’hi i al primer so van recular amb por.

«L’únic element que no li agrada són els Diables perquè li fa por el so quan exploten els petards», va explicar el seu avi, que emocionat per la festa va decidir acompanyar les seves nétes a gaudir d’un dia destinat especialment a elles.

La cercavila del Seguici Petit va continuar avançant per la plaça del Mercadal amb els elements característics de la Festa Major. Entre ells, no hi faltaven el Drac Petit, la Cucafera, el Basilisc petit i la Mulassa. Els gegants i els balls també van prendre protagonisme i com a autèntics ballarins, els més petits de la casa, van atraure totes les mirades del públic. «Aquest any, la filla de la meva parella surt amb el Ball de Mossèn Joan de Vic petit. Hem vingut a veure-la perquè està molt emocionada», va explicar la Sandra Cervelló.

El Lleó o la Mulassa, com cada any, van seguir al pòdium dels elements més votats a la pregunta: Quin és el teu element preferit? Tot i això, la Cucafera no va passar desapercebuda per la font que brollava del seu nas. «Fa molta calor i una mica d’aigua mai va malament», va dir la Marta Rodríguez, mare d’un dels nens que van acostar-s’hi.

El Seguici Festiu va durar dues hores i l’emoció dels protagonistes va acompanyar cada un dels elements fins al final. 

 

Comentarios
Multimedia Diari