Sant Pere ja és aquí: Totes les fotos i vídeos de l'inici de Festa

La plaça Mercadal es va omplir a vessar de reusencs per viure la primera Tronada. Els Gegants Indis van ballar dins del saló de plens per celebrar que el Tro de Festa 2019 va ser per a Carme Latorre, una de les seves portadores

25 junio 2019 07:07 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els reusencs ja estan immersos de ple en la Festa Major de Sant Pere després de viure una jornada inaugural multitudinària i marcada per l’encesa de la primera Tronada. Forta, ràpida, i amb un espetec final ensordidor. Així va petar cap a les 9 de la nit la Tronada que donava la benvinguda a sis dies de festa i d’autèntica disbauxa. De fet, un nombrosíssim grup de persones que omplien a vessar la plaça del Mercadal ja van començar la celebració participant de la Ruta del Masclet.

Junt amb la força de la Tronada, els altres grans protagonistes del dia van ser l’expresident de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, encarregat de pronunciar el pregó i d’anunciar l’arribada de la Festa Major, i la Colla Gegantera de Reus. Sanromà va dibuixar un discurs d’autèntic RTV que va derivar en uns eixordadors aplaudiments de tot el saló de plens, engalanat i ple a vessar d’autoritats, reusencs i familiars.

Sant Pere 2019: totes les imatges de la Festa Major!

Més de 200 actes omplen els carrers de Reus. Fins al dia 29 de juny, el calendari s’omple d’actes, entre els concerts Vermut al Jardí de la Casa Rull, les varietées de Sant Perico, els Cóssos, la Festa Major Petita i les Completes, entre molts d'altres

La gran novetat del dia va arribar de la mà de l’entrega del Tro de Festa. Instants abans que la regidora encarregada de la Festa Major, Montserrat Caelles, pronunciés el nom del guardonat, els gegants Indis feien acte de presència. La sorpresa va ser majúscula. Sobretot perquè van haver d’accedir tombats i portats per un gran nombre de geganters. La incògnita sobre la seva presència es va resoldre quasi a l’instant. I és que la guardonada d’enguany amb el Tro de Festa 2019 va ser Carme Latorre, una de les portadores dels Gegants Indis amb més anys de trajectòria (va començar el 1979 i està reconeguda com la portadora de l’Índia).

Però les sorpreses no van acabar aquí. Un cop lliurat el guardó, la Carme es va posar sota la geganta Índia i, junt amb l’Indi, van ballar, en un fet per a la història. Mai abans els gegants havien actuat al saló de plens de l’Ajuntament. Les emocions van continuar amb la crida a la festa per part de Sanromà davant d’una plaça i que frisava per viure l’esclat de la primera Tronada i impregnar-se d’olor de pólvora.

Gegants i bèsties
Més enllà dels actes centrals de l’arribada de Sant Pere, la jornada ja havia començat hores abans. Amb el record encara de la màgica Nit de Sant Joan, els carrers del centre de la ciutat es van omplir de reusencs des de primera hora de la tarda. El Canó de les Festes i la cercavila del Bou de Reus van animar els moments previs repartint música i alegria. 

Mentrestant, la plaça del Mercadal s’anava omplint i els gegants i algunes bèsties començaven a fer els primers balls davant les mirades d’admiració dels més petits. Tot plegat va ser abans de les set de la tarda, quan la plaça ja lluïa les seves millors gales i quasi sense espai per poder caminar.
 

Comentarios
Multimedia Diari