Más de Reus

Segona apagada de llums a Prades per observar el cel

Tindrà lloc el 4 de maig, jornada per a la qual s’han preparat diferents activitats entorn del valor del medi natural i la contaminació lumínica

Diari de Tarragona

Whatsapp
Aleix Roig Pla�a Major.jpg

Aleix Roig Pla�a Major.jpg

El dissabte 4 de maig tindrà lloc l’activitat oberta i gratuïta Prades apaga els llums i encén els estels. Amb aquesta jornada es vol posar en valor els excel·lents cels de Prades –en una nit molt fosca i sense Lluna com la prevista– i despertar consciències vers la protecció d’aquest valor natural.

Aquell mateix dissabte a les 19.30h al Centre Cívic de la vila es farà la conferència ‘Protecció del medi natural nocturn i contaminació lumínica’ a càrrec de tècnics del Servei per a la Prevenció de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya. A partir de les 20.30 h diferents establiments oferiran propostes gastronòmiques vinculades amb l’astronomia i l’univers que ens envolta.

Serà a les 22.30 h a la plaça Major quan es farà el compte enrere per l’apagada de llums. Observació pública i gratuïta amb telescopis automatitzats. Projecció d’imatges de cel profund capturades en temps real des de la plaça! Estrena del documental El cel de Prades. Precisament la producció d’aquest film de l’astrofotògraf tarragoní Carlos Uriarte va ser el motiu per la primera apagada de llums el 8 de febrer. 

Finalment el 4 de maig a les 23.30h a la plaça Major de Prades iniciarà el ral·li fotogràfic per racons del poble donant el tret de sortida del Concurs de Fotografia Nocturna. Les imatges obtingudes pels aficionats a la fotografia podran ser presentades al concurs, amb data límit per a l’entrega de les imatges el 15 d’agost.

Temas

  • Diari de Reus
  • Cultura & Vida

Comentarios

Lea También