Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

‘Si el nen és mogut, compri un trencaclosques’

Xavi Segú Botiga de joguines Segú perfil |

Cristina Valls

Whatsapp
Xavi Segú Vallverdú a la botiga de joquines. FOTO: ALFREDO GONZ�LEZ

Xavi Segú Vallverdú a la botiga de joquines. FOTO: ALFREDO GONZ�LEZ

Xavi Segú té molta experiència en el sector de la venda de joguines. El que més li agrada és endinsar-se en la psicologia dels pares a l’hora de triar el millor regal. ‘S’ha de ser arriscat per comprar i s’han de plantejar reptes als infants’, valora convençut. I és que la fragmentació de l’oferta és diversa i amb les joguines s’ha d’experimentar, ja que ‘de tot s’aprèn’.
- Per aquestes dates, totes les botigues de joguines a Reus es troben plenes de gom a gom... - És una temporada de molta feina per a nosaltres, per descomptat. En gairebé totes les botigues de joguines triomfaran les mateixes marques. A més, n’hi ha moltes que segueixen mantenint l’èxit. En són un exemple els personatges de la sèrie infantil animada de La Patrulla Canina , de la qual els infants estan enamorats. Els avions teledirigits també tenen molta acceptació i la línia de la sèrie Blaze , que substitueix una mica l’onada de la pel·lícula de Cars , és el que més demanen entre altres productes. Quan toquem aquelles joguines on el públic més majoritari pot ser la nena, hi ha tota la gamma de nadons ‘ bebés llorones ’ i tots els tipus de Barbies. Ara el mercat dóna molt de pes a l’heroïna lluitadora, que ha atret un grup molt gran de nenes. És el cas de la Ladybug, protagonista d’una sèrie que relata les seves pròpies aventures.

- I què pot dir dels peluixos? - Es compren, però qui guanya la partida són en definitiva les nines. Estan molt amunt. Les fàbriques gairebé perdudes d’Alacant, de la marca Antonio Juan o Llorens, han reviscolat molt la seva producció. I és que crec que el mercat de nadons de joguina per cuidar no es perdrà mai.

- S’han portat tota la vida, gairebé és un històric... - Exacte. Les nines Nancy o la línia de Nenuco són les de tota la vida. Segueixen adaptant-se i traient més tipologies de ninots. Per no parlar del triomf dels cotxets de nadó de mida petita... El que també es troba en una bona posició són les marques de nounat, com ara la Lilliputiens, Kaloo, etc.

- Parli del públic més adult. El joc de taula s’ha potenciat molt en els darrers anys, no troba? - I cada vegada té més tirada, efectivament. Vam començar amb el Cluedo resolent el misteri d’un assassinat o el Risk, emprant l’estratègia. A hores d’ara, ens trobem amb molts d’enigmes com ara Scape Room, de dibuix com el Pictionary, de memòria... Hi ha milers! El Trivial Pursuit, el joc especialitzat en preguntes de concurs han anat evolucionant sense parar. S’ha actualitzat i trobem molta gent que en té més d’un a casa seva. Una mena de col·leccionistes, vaja. Dir també que m’he trobat algun cas en el qual em demanaven un joc de trivial dels d’abans! Malgrat això, cada vegada tenim menys públic potser col·leccionista. També han aglutinat un bon teixit de seguidors tots aquells jocs que s’allunyen de la taula, com ara els de mímica i de gestos.

- El que es veu molt a les botigues és una plastilina que no taca... - I tant! Tenim la del segell MadMatter. Una plastilina que es transforma en sorra, que no s’asseca mai, no taca gens i la pots adaptar a uns motlles de diverses formes. Ens va arribar fa prop de dues setmanes i es va exhaurir molt ràpid. Està causant sensació.

- Atrau grans i petits? - Sí. Els pares quan toquem la plastilina la fan servir d’eina antiestrès i els acaba agradant. A més, trobem molta argila intel·ligent. I és que en realitat, no deixa de ser un producte de manipulació amb el que et relaxes.

- Amb què gaudeix venent? - El que m’agrada és donar consell. Jo sempre ho dic: no cal que tothom que demani de veure una joguina l’hagi de comprar necessàriament. Han d’estar convençuts del que compren. La plastilina mateixa s’ha de treure de la caixa. El que vol la gent és mirar les opcions que té.

- Quina és la pregunta més habitual dels pares per trobar la joguina estrella? - Acostumen a explicar-te com és el nen. N’hi ha que et diuen que el seu fill és molt inquiet i pretenen comprar-li un patinet. Per triar una joguina, s’ha de ser arriscat, plantejar un repte al nen. Llavors els dic ‘si és mogut, compri un trencaclosques’.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También