«Si no tens experiència laboral, destaca les teves habilitats»

Reportatge. L’Oficina Jove Baix Camp ofereix, aquesta setmana, eines per trobar feina  

16 abril 2019 08:08 | Actualizado a 19 abril 2019 23:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El gran repte de la vida laboral de qualsevol persona és, segurament, trobar la primera feina. Joves, sense haver treballat mai, encara en període estudiantil... «No saben exactament com fer-ho», expliquen la Maria de la Rosa, tècnica del Servei de Treball de l’Oficina Jove Baix Camp; i Lluís Castan, alumne en pràctiques de la URV. Per posar una mica de llum en aquesta qüestió i donar una empenta a aquells que busquen la seva primera feina, justament aquesta setmana s’està duent a terme la segona edició del cicle ‘Troba la feina que busques’, adreçat a joves d’entre 16 i 30 anys que necessiten assessorament sobre com cercar feina i, alhora, conèixer l’oferta del mercat de treball. «Cal recordar que també va dirigit a persones amb discapacitat», subratlla De la Rosa.

El procés comença posant en ordre les capacitats de cadascú. Així que el primer taller, realitzat ahir al Centre Cívic del Carme, va posar sobre la taula com crear un currículum vitae, però no el clàssic, sinó un de creatiu. Tal com explica Castan, «ha de ser un document visual. Hi ha alguns programes on-line gratuïts que permeten fer-ho molt fàcilment, amb plantilles». Algunes de les apostes és distribuir la informació del currículum en dues columnes, «i si ocupa dues pàgines, no passa res», assenyala De la Rosa. I si un no té experiència laboral? «S’han de destacar les habilitats i les competències», afegeix la tècnica del Servei de Treball de l’Oficina Jove Baix Camp. I és que, al final, tothom ha començat en aquest món partint de zero i, poc a poc, es va sumant currículum.

En el taller d’ahir, es van haver de tancar les inscripcions perquè s’havia assolit el nombre màxim de participants, establerts en 12. Al moment de començar, però, es van trobar amb un bon nombre de joves que s’havien apropat sense inscripció prèvia. «Em va arribar la informació per WhatsApp», explicaven alguns.

Entre els assistents, hi havia l’Esteve Pino, de 17 anys, a pocs mesos de la majoria d’edat. Està cursant un PFI (programa de formació i inserció) d’atenció al públic «i espero, almenys, poder fer pràctiques», explicava ahir just abans de començar el curs. En el seu cas, ell ja ha elaborat el seu currículum, «però estarà bé saber com el puc millorar. L’any passat ja em vaig apuntar en aquest curs, però no vaig poder assistir perquè em van operar», explicava ahir al matí. Una altra de les assistents era la Xènia, de 16 anys i resident al centre d’acollida de menors La Mercè de Tarragona. «Estudiaré comerç i màrqueting, així que m’anirà bé tenir eines per millorar el meu currículum», deia.

Després d’aquest primer contacte, avui es farà la segona sessió, a l’Oficina Jove, per treballar tècniques i recursos que permetin afrontar una entrevista de feina. Es faran dinàmiques de grup i diferents processos de selecció amb l’objectiu que «perdin la por», apunten De la Rosa i Castan.

Comentarios
Multimedia Diari