Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sis metges declararan voluntàriament per exculpar-se del cas Traiber

Sostenen que mai no han treballat amb la marca Traiber, no han mantingut cap contacte amb l'empresa i que alguns d'ells ni tan sols són traumatòlegs

EFE

Whatsapp
Imatge de les instal.lacions de l'empresa Traiber. Foto: Alfredo González/DT

Imatge de les instal.lacions de l'empresa Traiber. Foto: Alfredo González/DT

Sis metges declararan voluntàriament en els pròxims dies davant el jutjat número 3 de Reus per exculpar-se del cas Traiber, que investiga si es van col·locar pròtesis en mal estat d'aquesta marca a canvi de comissions.

El jutge investiga 47 metges després de trobar els seus noms en documentació confiscada en els registres de l'empresa de Luis Márquez, amb seu a Reus.

Els sis mèdics, entre els que es troba l'expresident del Col·legi de Metges de Barcelona Miquel Vilardell, sostenen que mai no han treballat amb la marca Traiber, no han mantingut cap contacte amb l'empresa i alguns d'ells, com en el cas de Vilardell, ni tan sols són traumatòlegs.

Els 47 metges treballen en vint hospitals, tant públics com privats, i alguns han presentat certificats conforme en el seu centre de treball mai han col·locat pròtesis de Traiber i demanen l'arxiu del cas.

Aquest cas és la peça separada número 4 del cas Innova, que el jutge instrueix des de fa tres anys i gran part, segueix sota secret de sumari.

El jutge atribueix als investigats en aquesta peça -més de 60- els delictes de prevaricació i malversació de cabals públics, alteració del preu en concursos i subhastes públiques, tràfic d'influències, suborn i omissió del deure de perseguir delictes.

També els atribueix un delicte societari, frau a l'administració, estafa, corrupció entre particulars, falsedat documental, contra la salut pública i blanqueig de capitals.

Traiber està afectada per una alerta sanitària emesa a l'octubre del 2014 per l'Agència Espanyola del Medicament, per vendre pròtesis de maluc, genoll i columna en mal estat o caducades.

El jutge investiga si els metges, sabent aquestes condicions, usaven aquestes pròtesis a canvi de comissions i regalies.

En aquesta peça, també estan investigats l'exprimera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis (CiU) i l'exregidor de Promoció Econòmica, Marc Arza (CiU) per haver pressionat, presumptament, a l'Hospital de Sant Joan de la ciutat perquè compressin a Traiber.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También