Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Solidaritat i música s'abracen per segon any al Conservatori de Reus

La jornada Música x Joguines preveu superar els més de 200 articles recollits per a Creu Roja a canvi d'una àmplia oferta de tallers d'iniciació i concerts

ACN

Whatsapp

Una joguina a canvi d'una àmplia oferta gratuïta de tallers d'iniciació i concerts.

El Conservatori de Música de la Diputació de Reus ha estat aquest dissabte al matí l'escenari de la segona edició de la jornada Música x Joguines, una iniciativa solidària per recollir joguets per als nens de famílies més desafavorides dins de la campanya que té en marxa Creu Roja a la ciutat.

La resposta obtinguda l'any passat, primer any de la iniciativa, ha portat enguany a repetir-la. Les famílies aporten una joguina –això sí: nova, no bèl·lica ni sexista- i el centre els ofereix la possibilitat de gaudir de diversos concerts, o participar en tallers d'iniciació musical per a nadons o de construcció d'instruments musicals per als més joves. Les expectatives dels organitzadors són superar les 200 joguines recollides l'anterior edició.

Famílies i persones a títol individual, amb bosses i paquets sota el braç, formaven cues aquest dissabte al matí a les diferents dependències del Conservatori reusenc que han acollit els tallers i concerts organitzats amb motiu de la jornada.

A mesura que hi anaven accedint els anaven dipositant al terra o sobre una taula. Són joguines que es donaran directament a la Creu Roja local, en el marc de la campanya oberta a la ciutat perquè cap nen es quedi sense el seu joguet.

És el preu simbòlic de l'"entrada" per gaudir d'un matí musical, amb tallers de sensibilització i iniciació, però també de concerts a càrrec dels músics del mateix Conservatori i els professors que imparteixen les sessions.


És el segon any que la institució d'ensenyament aquesta iniciativa. En la passada edició va ser a favor de Càritas i es van recollir més de 200 joguines. "Vam tenir molta afluència de públic, molta participació", indica el director de l'Escola del Conservatori, Víctor Santapau.

Enguany han decidit adherir-se a la campanya de la Creu Roja local. Recullen joguines i ofereixen, a canvi, tallers i concerts. Una oferta que es dirigeix a nadons, nens i adolescents, fins als disset anys.

Tot de forma gratuïta. Això, al mateix temps, permet a la institució difondre els ensenyaments musicals i la seva activitat. "És una oportunitat per nosaltres", reconeix Santapau.

Són tallers de sensibilització musical per a infants de pocs mesos amb la participació dels pares i mares a càrrec de la musicoterapeuta Gemma Baños, per exemple.

"Tot lliga: la jornada solidària i iniciar la música a una edat tant petita com nou mesos d'edat, tot va vinculat. Hem gaudit molt", reconeix Carme Domènech, que ha viscut per primer cop l'experiència acompanya del seu nadó i l'altre fill més gran. Una de les grans atraccions és també el que imparteix el músic Xavier Lozano, sobre creació d'instruments musicals a partir d'instruments quotidians.

A partir de fragments de tubs, canyetes, petits recipients de plàstic o cordills, els més joves han pogut divertir-se i aprendre fent sonar instruments poc convencionals però molt fàcils de construir. "Ajudem altres nens i ell ens ajuda a conèixer com fer un instrument", ha explicat Anna, una de les participants. "Ells no tenen prou diners per comprar una joguina. És molt bonic", ha afegit Laura, que també ha pres part al taller.

L'experiència pràctica s'ha complementat amb dos concerts a l'auditori Higini Anglès del mateix Conservatori. El primer, a càrrec de l'Orquestra de Corda i Clave. El segon, precisament, a càrrec de Lozano, que ha portat a l'escenari els seus "quodiàfons" de vent, en una actuació còmica i didàctica al mateix temps. El músic ha mostrat com poden sonar una escombra, una cadira o un totxo interpretant, fins i tot, una escala musical.

Temas

  • Reus
  • Diputacio de Tarragona

Comentarios

Lea También