Solidaritat, música i teatre a Mas Iglesias per la Festa de les Flors

La 2a edició de l’acte veïnal té l’objectiu de recaptar fons per a ajudar una associació que investiga el trastorn d’Asperger

04 septiembre 2017 08:40 | Actualizado a 04 septiembre 2017 08:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Solidaritat i un dia ple d’informació sobre l’ampli món de les roses. Aquesta tònica va ser la que va marcar el dia d’ahir a l’espai de Mas Iglesias, el qual va acollir per segon any la Festa de les Flors, que enguany s’emmarca dins la capitalitat cultural i va esdevenir multitudinària. 

Es tracta d’una iniciativa organitzada per les associacions de veïns de Parcel·les Cases, de Mas Iglesias, i Amics del Barri Fortuny i Ajuda’ns a Ajudar, que vol difondre la convivència amb la natura amb activitats diverses que ho potenciïn, però alhora fer propers espais fins i tot desconeguts per a la ciutadania, com ara el Centre de la Imatge Mas Iglesias. Els beneficis obtinguts en les diferents activitats, com ara la venda de flors, es destinaran a l’associació del trastorn d’Asperger, Aspercamp, per tal d’ajudar a desenvolupar diversos projectes durant l’any. 
Com es va poder veure ahir diumenge al matí, hi va haver activitats encapçalades per diverses entitats com ara Reusenques de Lletres i les Puntaires de Reus. Els dinamitzadors culturals de Còdol Educació també van fer acte de presència a través d’un recorregut teatralitzat al roserar Gallisà. Allà una de les monitores, la Sílvia, va acollir una trentena de persones atentes per saber quins eren els lligams culturals de les roses envers la capital del Baix Camp. 

Còdol Educació va fer un recorregut pel roserar de Gallisà, per a molts desconegut

«L’emblema de la rosa l’hem tinguda sempre present, fins i tot, des de molt abans de l’any 1350», va acotar. També va abordar la figura de Joaquima Gallisà, «gràcies a qui es va inaugurar el Concurs de Roses del Centre de Lectura. A partir del 1949, es va fer de forma continuada. Va ser un dels cinc concursos a Catalunya més importants». La música a la zona tampoc va mancar gens, ja que hi va haver actuacions de jazz amb Sax Ars Band i de teatre al carrer a càrrec de l’Orfeó Reusenc. Aquesta agrupació va dur a terme Els Idiotes. 

El taller de plantes per a infants a càrrec de la contacontes Chus Alegre va acollir alguns infants curiosos i l’activitat i la rauxa van continuar amb un vermut solidari a càrrec de Borges i un berenar d’avis i néts gentilesa de Forn Sistaré, entre moltes altres iniciatives. 

Comentarios
Multimedia Diari